Giriş Yap



Ariel Square Four | İngiltere 1940

Ariel Square Four 1

Ariel Square Four, 1930’ların küresel ekonomik krizinden sonra yaratılan en karizmatik İngiliz motosikletlerinden biridir.

Ariel Square Four 9

4 silindirli motorunun 996-cc kapasitesi ile birleşimi, kendi sınıfında olan benzersiz bir motosiklet. Çünkü bu tür bir kombinasyon klasik motosikletlerle nadiren kullanılıyor. 197 kg’lık kütlesine rağmen, bu motosiklet 160 km / s hıza ulaşabilir ve sürüşü gayet kolaydı.

Ariel Square Four 8

Ariel Square Four motosikletini yaratmak için tasarım fikri 1928’de Edward Turner’dan geldi. O sırada iş ararken, motor tasarımlarının çizimlerini motosiklet üreticilerine gösteriyordu.

Ariel Square Four 7

Üretim döneminde, 1930’da bir prototip ile başlayıp 1958’de bu modele kadar devam eden toplam 15641 motosiklet üretildi.

Ariel Square Four 6

İki “arka” silindirinin yetersiz soğutulması nedeniyle motorun aşırı ısınmasıyla sık sık karşılaştığı sorunlara rağmen, popüler olarak “Squariel” lakaplı Ariel Square Four, alıcıları tarafından çok sevildi.

Ariel Square Four 5

Motor sıra dışı konfigürasyonu sayesinde çok özeldi: bir çerçevenin köşelerine dört silindir yerleştirildi. İkiye bükülmüş şaft bir dişli tahrik ile bağlandı. Dişlinin şanzımana bağlandığı sol arka silindir haricinde, konsollarla tekerleklerine sabitlendi.

Ariel Square Four 2

kaynak: Motorworld by V.Sheyanov

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok