Giriş Yap



2918 nolu yasa‘yı biliyormuyuz ? Hayır hala bilmiyoruz.

2918 nolu yasa

2918 nolu yasa‘yı biliyormuyuz ? Hayır hala bilmiyoruz.

Trafik kazası geçirdiğiniz zaman bilmeniz gerekenler

Sizlerin 2918 Nolu Yasayı Bilmediğinizi Zannederek, ‘Yapılacak Müdahale Ve Tedavi Ücretlerini Ödeyeceğinize Dair Şu Belgeyi İmzalayın’ Teklifi İle Karşılaşırsınız….

Ancak Siz De ‘Bu Belgeyi İmzalamazsam, Bana Müdahale Ve Tedavi Etmeyeceğinize Dair Bir Belgeyi İmzalayıp Getirin.’…

Dediğiniz Anda, Hastanenin Bütün İmkanları Sizin İçin Seferber Olacaktır.

2918 Sayılı Trafik Kanununu Mutlaka Okuyun.

Tüketiciler Birliği, Kazazedelerin Haklarıyla İlgili Bir Rapor Hazırladı. Trafik Kazası Sonucu Yaralanan Ve Hastaneye Kaldırılarak Tedavi Altına Alınan Kazazedelerin, Kanuna Göre Tedavi İçin Ücret Ödememesi Gerektiği Belirtildi.

Kaza Sonucu Yaralanan Ve Herhangi Bir Hastanede Tedavi Gören Kazazedelerden, Bu Tedavilerine Karşılık Hastane Tarafından Ücret Talep Edilemeyeceğinin Belirtildiği Raporda, 2918 Sayılı Trafik Kanunu’na Göre :       ”Herhangi Bir Trafik Kazası Sonucu Yaralanan Kişi, En Kısa Sürede Hastaneye Yetiştirilmek Ve Gereken Tedavinin Yapılması” Hükümlerini İçeriyor.

Yönetmeliğe Göre,

“Hastane Acil Servisi, Kendisine Gelen Kazazedenin” Maddi Durumu, Sosyal Güvencesinin Olup Olmadığına Ve Hastanın Özelliğine Bakmadan, Gereken Tedaviyi Ve Müdahaleyi Herhangi Bir Ücret Talep Etmeden Yapmak Zorunda.

Bu Tedavi Sonucu Oluşan Masrafın İse Sağlık Bakanlığı, Karayolları Trafik Döner Sermaye İşletmesi Tarafından Karşılanacağının  Belirtildiği Rapora Göre; Vatandaşların Haklarını Bilmediği İçin Sorunlar Yaşandığını Ve Hastanelerin Bu Kanundan Bihabermiş Gibi Gözüküp, Vatandaştan Para Talep Etmelerinin Suç Olduğu Belirtildi.

Yasanın tüm metnini okumak için mevzuat.gov.tr sitesinden ilgili kanuna bakabilirsiniz.
Kaynak: İstanbul Times Haber Merkezi Haberi http://www.istanbultimes.com.tr/saglik/2918-nolu-yasa-yi-biliyormuyuz-h18118.html

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok