Ana Sayfa Haber 2019 Yamaha R3 Güncellemesi R4’ü Getirecek

2019 Yamaha R3 Güncellemesi R4’ü Getirecek

0
2345
blank

Yamaha R3 ve R25’in gelecek yıl büyük bir tasarım ve mekanik güncelleme yapacağı söyleniyor. R25 ile tanışan ülkemiz sürücüleri R3’ün gelmeyeceğini öğrendiğinde yerini R25’in performansı ile doldurdu.

BS4 normlarına bağlı olan Yamaha, 2017 yılında Hindistan pazarında R3’ü sadece Auto Expo 2018‘de tanıtarak piyasaya sürmek zorunda kaldı. BS4 güncellemesinin haricinde motosiklet de çok gerekli ABS özelliğini ve daha iyi yol tutuşu için Metzeler lastiklerini ekledi.

Bununla birlikte, mekanik olarak Yamaha YZF-R3 değişmeden kalacak. Görünüşe göre, Yamaha R3 bol miktarda yeni özellik ile radikal bir tasarım revizyonu gerçekleşecek. R3 ve R25 aynı üstyapıyı paylaştığından, değişiklikler her ikisine de aynı olacaktır. Aynı anda veya farklı bir zaman dilimi içinde yapılıp yapılmayacağını bilmiyoruz.

yamaha yzf r3 performance

Ama kesin olan bir şey var: Hem R25 hem de R3, tasarım şeklini şu anda satışa sunulan Yamaha R1 ve R6’dan çekecek. Bu yüzden daha keskin gövde yapısını, şık LED farları ve keskin bir kuyruk bölümünü görmeyi umuyoruz.

Mevcut modelde görülen geleneksel kurulumu değiştiren USD ön çatalları görmeyi bekleyebiliriz. Ayrıca, Yamaha R15 V3‘ü Değişken Valf Çalışması (VVA) teknolojisi ile donattığı için, bu teknolojiyi yeni nesil R3 ve R25’te de görme olasılığı yüksek.

Daha agresif görünümlü bir motosiklete işaret eden değişikliklerle, 300cc spor motosikletinin ergonomisini, özellikle de aşırı agresif olmayan oturma postürünü merak ettik. Yine de, R3’ün kimliğine sadık kalacağı belirtilimiş.

Yamaha R25, Kawasaki Ninja 250‘ye rakip olmak için doğdu, Kawasaki ise Ninja 300‘ü piyasaya sürdüğünde R3 ortaya çıktı. Öyleyse, Yamaha’nın R3’ü daha fazla güç üretmesi ve Ninja 400‘e karşı rekabet etmesi ya da muhtemelen yeni bir R4 ile birlikte gelmesi açıkça anlaşılıyor.

Yeni güncellemeleri ile hayata geçenleri görmeyi çok isteriz. Şu anda Metzeler lastikler ve ABS ile satışa sunulan Yamaha R3, ülkemizde yok. R4’ün kategoriye eklenmesi ise durumu değiştirecektir.

YORUM YOK