17 C
İstanbul
Salı, Nisan 23, 2024

2018 Honda Gold Wing

Rahatlığı ile yürüyen kanepe lakabı verilen, Honda Goldwing 2018’de bir kaç yenilik getirerek alışkanlığı olanları hiç üzmeyecek. Kent içinde kullanımı oldukça rahat, kentdışında ise uzun yolculukların ünlü aktörü bir kaç değişiklik yaparak kendi serisinin devamını getirdi. Çok popüler ve yıllar geçtikçe motosiklet daha konforlu bir görünüme büründü. Alıcılarının arasında her zaman büyük hayranlık uyandırdı.

honda goldwing 2

Geleneksel teleskopik çatalları yeni bir ön süspansiyon var. Bu, darbeleri emerken ön tekerleğin daha dikey bir düzlemde hareket etmesine yarıyor.

honda goldwing 1

Motor aynı zamanda tamamen yenilenmiş ve rafine edilmesi için çok fazla çalışma yapılmıştır. Silindir başına dört valf var, piston eteklerinde molibden kaplaması ve 73 mm delik daha dar (74 mm önce), bu da motorun 29 mm kadar kısalmasına yardımcı oldu. Tork, 170Nm @ 4500rpm iken güç şu an 126PS – 5500rpm, 119PS daha önceki motor verilerine sahipti.

honda goldwing 4

Geleneksel 6 vitesli şanzıman, tüm motor ünitesi 6,2 kilogram kadar daha hafif. VFR1200f ve yeni Afrika Twin’de daha önce gördüğümüz otomatik şanzımanlara benzer 7 vitesli çift kavramalı bir şanzıman ile de satışa sunuluyor. Gold Wing Altın Kanat için, manevra kabiliyetine yardımcı olan ileri ve geri “sürüş hızı” modu da olacak.

honda goldwing 3

Honda Seçilebilir Moment Kontrolü (sürüş kontrolü), tepe start yardımcısı ve cruise kontrolü olmak üzere dört sürüş modunu beraberinde getiren yeni bir yolcu vasıtası gazı da var. Ayrıca 7 inç TFT düz ekranlı tam renkli ekran, elektronik olarak kontrol edilen süspansiyon ve Apple CarPlay bulunuyor. Farlar ve ön farlar tümü LED üniteleridir; ön cam elektronik olarak ayarlanabilir; ve tabii ki bir müzik sistemi, ısıtılmış elcikler ve koltuklar, hatta isteğe bağlı olarak hava yastığı da var.

Motosikletler