Giriş Yap



2017 Suzuki GSX-R1000

2017 Suzuki GSX R1000d small

2017 Suzuki GSX-R1000

Yeni 999.8cc sıvı soğutmalı DOHC sıralı dört silindirli motor, Değişken Vana Zamanlaması (VVT) sistemi, Ride-by-Wire Gaz Kelebeği Gövdeleri ve daha fazlası sayesinde orta menzilli düşük enerjiden ödün vermeksizin son derece yüksek üst düzey güç üretir.

Bir Atalet Ölçüm Birimi (IMU), S-DMS ayarlanabilir güç çıkışı ve Suzuki çekiş kontrolü ve diğer performans özellikleri gibi gelişmiş elektronikler yarış pisti ve sokak performansını artırır.

Yeni tasarım, çift yuvarlak tip alüminyum çerçeve, çeviklik kontrolü için optimize edilmiş sertlik ve viraj alırken yüksek seviyede kavrama ile %10 daha hafif ve daha kompakttır.

Gelişmiş süspansiyon, yeni BREMBO T-drive 320mm çift ön fren rotorlarıyla ve Monobloc 4 pistonlu pergeli ile mükemmel bir taşıma ve durma performansı sağlayan bir SHOWA BPF çatalı ve arka şok kullanıyor.

Aerodinamik karoser, şaşırtıcı bir üst hız kasası için yüksek miktarda emiş havası veren yeni, parlak bir LED far ve Suzuki Ram Air Direct (SRAD) kanalları barındırırken şık ve şıktır.

2017 Suzuki GSX R1000e small

GELİŞMİŞ ELEKTRONİK ÖZELLİKLER
Yeni 32-bit İkili İşlemci Motoru Kontrol Modülü (ECM), Suzuki’nin geniş EFI bilgilerini Suzuki’nin yarış kazanan MotoGP programındaki zekâ ile harmanlıyor. GSX-R1000 biniciler aynı anda cilalı cadde görgü kurallarını kullanırken akran olmadan sportif bir performans elde edecekler.

2017 Suzuki GSX R1000c small

MotoGP bilgisini kullanarak, Suzuki yeni GSX-R1000 üzerine bir Atalet Ölçüm Birimi (IMU) taktı. IMU, ECM’ye altı yönlü, üç eksenli hareket ve konum bilgisi sağlar; böylece, performansı etkileyen motor ve şasi bileşenleri için elektronik olarak anlık ayarlamalar yapılabilir.

Yeni Ride-by-Wire elektronik gaz kelebekleri, binicinin elinin gaz kelebeği rotasyonuna ve IMU’nun etkisinde kaldığı elektroniklerdeki arıtma işlemine uyması için ECM tarafından tam olarak açılır. Sonuç, rölantiden kırmızı hattına güçlü, kesintisiz bir motor gücü iletimi.

IMU etkisine sahip yeni ve özel on modlu Hareketli Palet Çekiş Kontrol Sistemi (MT-TCS) *, binicilik yeteneği ve yüzey koşullarına uyacak müdahale miktarı ayarlamalarına izin vererek binicinin güvenini arttırır.

Yeni Motion Track Anti-lock Fren Sistemi, anti-lock frenleme (ABS) için ilave kontrol getiren Suzuki’ye özgü. Geleneksel ABS sistemi gibi, Hareketli Fren Sistemi, mevcut çekiş için uygun miktarda frenleme kuvveti sağlar. IMU, arka tekerleğin aşırı frenleme kuvvetlerinden kaldırdığını tespit ettiğinde, ABS kontrol modülü, arka tekerlek kaldırmasını azaltmak için ön fren basıncını ayarlar.

Yeni LCD Çok Fonksiyonlu Gösterge Tablosu GSX-RR MotoGP çizgisinden esinlenmiştir. Bu panel binicinin takometre çubuğunu, hız göstergesinin rakamlarını ve diğer önemli operasyonel bilgileri kolayca görebileceği şekilde yerleştirilmiştir. Bu etkili ekran, GSX-R1000’in ileri elektroniklerine binen araç arayüzü olduğundan kritik önem taşıyor.

2017 Suzuki GSX R1000b small

Üç modun yeni bir versiyonu olan Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS) sistemi biniciye, sürüş yeteneği ve koşullarına uyması için motorun güç çıkış seviyelerini seçmesini sağlar.

ECM, marş düğmesine bir an basarak otomatik olarak motoru 1,5 saniye (veya çalışmaya başlayana kadar) çalıştırdığından, Suzuki Kolay Başlangıç ​​Sistemi GSX-R1000 binicisini çalıştırmayı basitleştirir. Şanzıman nötr konumdaysa, debriyaj kolunu çekmeye gerek yoktur. ECM, çalıştırıldıktan sonra, elektronik gaz kelebeği gövdelerini, motorun soğuk veya sıcak olmasına rağmen, tutarlı bir motor rölanti devri sürdürecek şekilde kontrol edecektir.

2017 Suzuki GSX R1000a small

Yenilikçi Suzuki Low RPM Assist Sistemi, kalkışları yumuşatır ve biniciyi motosikleti durdurma şansını azaltır. ECM, debriyaj serbest bırakıldığında gerektiğinde motor devrini hafifçe yükselterek durur veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolaydır. 5 saniye (veya başlamadan) marş düğmesine bir an basın. Şanzıman nötr konumdaysa, debriyaj kolunu çekmeye gerek yoktur. ECM, çalıştırıldıktan sonra, elektronik gaz kelebeği gövdelerini, motorun soğuk veya sıcak olmasına rağmen, tutarlı bir motor rölanti devri sürdürecek şekilde kontrol edecektir. Yenilikçi Suzuki Low RPM Assist Sistemi, kalkışları yumuşatır ve biniciyi motosikleti durdurma şansını azaltır. ECM, debriyaj serbest bırakıldığında gerektiğinde motor devrini hafifçe yükselterek durur veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolaydır. 5 saniye (veya başlamadan) marş düğmesine bir an basın. Şanzıman nötr konumdaysa, debriyaj kolunu çekmeye gerek yoktur. ECM, çalıştırıldıktan sonra, elektronik gaz kelebeği gövdelerini, motorun soğuk veya sıcak olmasına rağmen, tutarlı bir motor rölanti devri sürdürecek şekilde kontrol edecektir. Yenilikçi Suzuki Low RPM Assist Sistemi, kalkışları yumuşatır ve biniciyi motosikleti durdurma şansını azaltır. ECM, debriyaj serbest bırakıldığında gerektiğinde motor devrini hafifçe yükselterek durur veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolaydır. ECM, elektronik gaz kelebeği cisimlerini, motorun soğuk veya sıcak olmasına bakılmaksızın tutarlı bir motor rölanti hızı sağlamak için kontrol eder. Yenilikçi Suzuki Low RPM Assist Sistemi, kalkışları yumuşatır ve biniciyi motosikleti durdurma şansını azaltır. ECM, debriyaj serbest bırakıldığında gerektiğinde motor devrini hafifçe yükselterek durur veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolaydır. ECM, elektronik gaz kelebeği cisimlerini, motorun soğuk veya sıcak olmasına bakılmaksızın tutarlı bir motor rölanti hızı sağlamak için kontrol eder. Yenilikçi Suzuki Low RPM Assist Sistemi, kalkışları yumuşatır ve biniciyi motosikleti durdurma şansını azaltır. ECM, debriyaj serbest bırakıldığında gerektiğinde motor devrini hafifçe yükselterek durur veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolaydır.

Motor
Özellikleri Yeni, dört zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 999.8cc inline-dört silindirli motor yüksek düzeyde üst uç performansı ve güçlü düşük ila orta menzil gücü ile tasarlanmıştır.

Krank mili, Suzuki’nin Even Firing Order Engine mirasını koruyor. GSX-R1000, diğer motosikletlerde kullanılan ates siparis motorlari titreşirken, GSX-R1000 tüm motor devirlerinde iyi güç sağlar, bir çığır açan egzoz notası verirken yumuşak ve güvenilir bir şekilde çalışır.

Kısa stroklu motor, 55.1 mm’lik bir vuruşa karşılık 76.0 mm’lik bir delikli, ancak etkili tasarım sayesinde önceki nesil GSX-R1000’den daha dar.

Yeni tasarım motor, hassas kullanım ve motosiklet ağırlığını dengelemek için en uygun şasi boyutlarını oluşturmak için çerçeveye geri döndürülerek yerleştirildi.

Yeni ve özel Suzuki Yarışı Değişken Vana Zamanlama Sistemi (SR-VVT), düşük motor seviyesinden orta menzilli güce zarar vermeden yüksek motor devri artışı sağlamak için emme eksantrik mili dişlisinde bir santrifüj tahrik mekanizması kullanır.

Azalan sürtünme ve yüksek motor devir sayılarında artan valf tepkisi için yeni bir tasarım olan Suzuki Racing Parmak İzleyici vana tren ağırlıkları, bir tappet tarzı vana treninden daha azdır.

Her silindir için iki adet 31.5 mm emiş ve iki adet 24 mm egzoz supabı olan titanyum valfler kullanılmaktadır. Daha hafif valfler parmak izleyicisinin kollarına iyi yanıt verir ve 14, 500 dev / dak hızla yüksek beygir gücü üreten redline.

76.0 mm çaplı alüminyum pistonlar, FEM (Sonlu Elemanlar Yöntemi) analizi kullanılarak işlenmiş ve optimum rijitlik ve ağırlık için dökülmüştür.

Sürtünmeyi azaltmak ve ısı transferi ve dayanıklılığı artırmak için Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplı silindirler üst krank kutusuna entegre edilmiştir.

Yüksek 13.2: 1 sıkıştırma oranı, yüksek beygir gücü üretmeye yardımcı olur. Silindir kafasının sığ yanma odası, çalışma esnasında üretilen ısıyı minimuma indirir.

EFI sistemi Suzuki’nin yeni Ride-by-Wire Elektronik Gaz Kelebeği Gövdeleri’ni kullanıyor ve burada gaz kelebeği supapları, hassas ve düzgün bir güç sunumu sağlarken sürüş gaz kelebeği girişine hızlı yanıt vermek için bir servo motor tarafından kontrol edildi.

Otomatik Boş Hız Kontrolü (ISC), soğuk başlatma işlemini geliştirir ve motor sıcaklığına bağlı olmaksızın motor rölanti stabilize eder.

Gaz ana gövdesindeki dört primer yakıt enjektörünün tamamlanması, hava kutusunun üst kısmından doğrudan emme hunisine sprey spreyini yerleştiren dört adet Suzuki Üst Besleme Enjektörü (S-TFI) ‘dir. Bu, daha yüksek tepe gücü, daha etkili yanma ve yüksek yakıt verme kontrol seviyesine neden olur.

Düşük devir / dakika performansını kaybetmeden üst düzey gücü artırmak için, Hava kutusu # 1 ve # 4 silindirleri için Staklı Hava Emme Hunileri ile donatılmıştır. Bu basit tasarım, tüm alım hızlarında, ağırlık veya karmaşıklık katan bir mekanizmaya ihtiyaç duymadan iyi hava akışı sağlar.

Yeni tasarım Suzuki Ram Air Direct (SRAD) giriş kanalları, yol hızı arttıkça hava kutusundaki hava miktarının hacimsel akışını katlanarak artırmak için kullanılır.

Titanyum susturucusu bulunan 4-2-1 egzoz sistemi, motorun redline kadar heyecan verici acele ile geniş bir performans yelpazesi sunmasına yardımcı olur. Titanyum susturucu, heyecan verici ve farklı bir ses yaratırken hoşa giden bir görünüşe sahiptir.

Orta borudaki Suzuki Exhaust Tuning (SET) sistem valfı, güç dağıtımını genişletmek ve egzoz seslerini daha büyük bir susturucuya gerek duymadan azaltmak için susturucuya gelen basıncı ve akışın kontrol edilmesine yardımcı olur.

Yeni tasarım SET-Alpha egzoz valfleri # 1 ve # 4 arasındaki balans tüplerinde ve # 2 ve # 3 baş boruları arasındadır. Ana SET valfından bir kabloyla çalıştırılan Alpha valfleri, motorun düşük ve orta düzey beygir gücü kaybetmeden yüksek tepe gücü yaratmasına yardımcı olmak için daha yüksek motor devirlerinde açılır ve daha düşük devirde kapanır.

Soğutma sistemi gelişmiş analiz tasarımı kullanılarak tasarlandı, böylece soğutma sıvısı motor ve radyatörden daha verimli akıyor. Bu tasarım, önceki GSX-R1000’den 400cc daha az soğutucu, Ancak yeni sistemin soğutma verimliliği daha iyi olurken daha kompakt ve daha hafif.

Kaplama, soğutma havasını yüksek kapasiteli kıvrımlı radyatüre yönlendirir. İkiz soğutma fanları, daha düşük yol hızlarında iyi soğutmayı sağlar.

Ana radyatörün hemen altına monte edilmiş, hava soğutmalı, radyatör tarzı bir yağ soğutucu kullanarak motordan ek ısı alınır.

Şanzıman Özellikleri
Yeni GSX-R1000, Suzuki’nin kanıtlanmış altı ileri vitesli yakın mesafeli şanzımanlara dayanarak genel motor uzunluğunu düşürmek için dikey olarak sıralı şaftlar sunuyor.

Birincil dişli oranı daha güçlü ivme için önceki GSX-R1000 ile karşılaştırıldığında daha düşüktür.

Programlanabilir bir vites değiştirme ışığı, belirli bir motor devrine ulaşıldığında biniciye görsel bir uyarı sağlamak için ana panoda bulunur.

Suzuki Debriyaj Destek Sisteminin (SCAS) çok plakalı, ıslak kavramanın yeni bir versiyonu kullanılır. SCAS, vites küçültme esnasında bir terlik debriyajı gibi çalışır; ivme esnasında plakaları artırır. Bu, motor frenlemesini düzleştirir ve kavrama kolu çekimini hafifletir.

Ağırlığı azaltmak için,

Şasi
Özellikleri Suzuki MotoGP şasi geliştirmeden öğrenilen dersleri kullanarak, GSX-R1000’in motor açısı geriye 6 derece döndürüldü. Bu, çatalın şasinin merkezine 20 mm uzaklığa indirilmesi ve salınım kolunun uzunluğunun 40 mm artması şeklinde ortak bir etkiye sahipti. Bu artan şasi stabilitesi ve aerodinamiği arttırıyor

Yeni, aluminyum ikiz-spar tarzı çerçeve FEM analiz teknolojisini kullanarak yerini korumak için tasarlanmıştır. Uygun yer, yeni çerçeve de önceki nesil GSX-R1000’den% 10 daha hafiftir. Çerçevenin direkleri, aerodinamiğin iyileştirilmesine, görünüşlerine ve biniciye daha fazla konfor getirmesine yardımcı olmak için 20mm daha yakın yerleştirildi.

Tamamıyla yeni Alüminyum Superbike-braced Swingarm, biniciye tutarlı bir süspansiyon hissi verirken, yarış pisti kullanımını iyileştirmek için amortisörün dengeli bir şekilde desteklenmesini ve hareket etmesini sağlamak için ana kirişlere dengelenmiştir.

Pistole tarafından geliştirilen bağlantılar, tek SHOWA Uzaktan Rezervuar Amortisörü, parmaklı salıncak koluna bağlar. İlkbahar ön yüklemesi, geri tepme sönümlemesi, artı yüksek ve düşük hızlı sıkıştırma sönümleme kuvveti ayarı ile binici motosikleti binicilik stiline ve ağırlığa tepki verecek şekilde ayarlayabilir.

Süper süspansiyon hareketi, ön lastiği yüzey ile tutan sönüm kuvveti kontrolü ile ünlü, tamamen ayarlanabilen SHOWA Big Piston Çatalı (BPF) ile sağlanır; böylece, çeşitli hızlarda sürüş esnasında biniciler iyi bir duyusal geri bildirim alırlar.

BREMBO Radyal Dengeleyici Fren Kumpasları, biniciye güçlü bir frenleme performansı ve mükemmel bir his ile birleştirilmesini sağlar.

Yeni BREMBO T-tahrikli Fren Rotorları, 320mm kayan parçayı taşıyıcıya bağlamak için iki yöntem sunmaktadır. Rotorun kaliperle olan ilişkisini ve beş yeni tasarımlı T-sürücüsü bağlantı elemanı koruyan beş geleneksel kayan rotor bobinleri var. Bu taraklı ekleme tekniği rotorun daha fazla emme kapasitesine sahip olmasını sağlar, böylece bir GSX-R1000 binicisine her zamankinden daha fazla frenleme kuvveti sağlanır.

Ön frenler, kontrollü durmalara sahip olabilmeniz için bir NISSIN tek pistonlu kaliper ile 240 mm’lik arka disk freni ile tamamlanmaktadır.

* Geleneksel ABS gibi Hareketli Fren Sistemi, IMU’dan ek şasi girişine sahip mevcut çekiş için uygun miktarda fren kuvveti sağlar. IMU, arka tekerleğin aşırı frenleme kuvvetlerinden kaldırdığını tespit ettiğinde, ABS kontrol modülü, arka tekerlek kaldırmasını azaltmak için ön fren basıncını ayarlar.

Suzuki’ye özel, Yeni hafif altı telli tekerlekler yaylanmamış kütleleri azaltır ve bir GSX-R1000’in oluşturabileceği frenleme ve tahrik kuvvetlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Parça günümüze hazır Bridgestone RS10 düşük kütleli lastikler, arka tarafta% 55’lik daha yüksek bir profil ile mükemmel elleçleme ve denge sağlayan birinci sınıf yüksek radyal dişlilerdir.

Yeni Aerodinamik Kaporta, Suzuki tasarımcıları ve mühendisleri tarafından kaygan bir şekil ve etkileyici bir görünüm elde etmek için sayısız rüzgar tüneli testleri kullanarak yaratılmıştır. Daha önce hiç olmadığı kadar dar olan GSX-R1000, yarış pistinde daha iyi kullanım ve en üst hızla performansı doğrudan destekliyor.

Yeni SRAD giriş kanalları, hava basıncının en fazla olduğu fuar burnunun merkezine daha yakın konumlandırılmıştır. Giriş kanalları da daha büyük, Kompakt LED far sayesinde.

Makul spor sürme konumu, klipsin, ayak dayama yerleri ve koltuk arasında dikkatle hazırlanmış bir ilişki ile oluşturulmuştur. Yakıt deposunun tepesi, sürücünün yarış pistine derhal katlanmasını kolaylaştırmak için 21 mm’ye indirildi.

Koltuk yüksekliği uygun bir 825 mm (32.48 inç) boyutundadır ve motosikletin yol veya yarış pistinde yönlendirilmesine yardımcı olan iyi binici arayüzüne katkıda bulunur.

Yolcu koltuğu çıkarılabilir ve opsiyonel, renk eşleşmeli solo kuyruk örtüsü ile değiştirilebilir.

Vites değiştirici ve arka fren pedalı, ayak dayamaları ile ilişkili olarak ayarlanabilir ve el kumandaları, tutma yerlerine göre ayarlanabilir.

ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER
Yeni LCD Çok Fonksiyonlu Gösterge Tablosu, gece görüş mesafesi ayarlanabilen, beyaz sinyal lambaları, viraj aydınlatması, soğutma sıvısı sıcaklığı ve yağ basıncını içeren LED göstergelerle çevrili ayarlanabilir yoğunlukta, beyaz renkli arka ışığa sahiptir. uyarıları.

Yeni LED far, hafif, parlak ve özeldir. Bu düşük elektrikli çekme ışığı, daha yüksek hızlarda oluşturulan yüksek basınçlı havaya fuarın burnunda bulunan SRAD kanallarına izin vermek için dar, istiflenmiş bir şekle sahiptir.

LED Kombinasyon Kuyruk ve Fren Işığı çok düşük bir elektrik çekişe sahiptir ve dikey olarak istiflenmiş şekli, kuyruk bölümünün motosikletin arka tarafındaki daha iyi hava akışı için dar olmasına izin verir. Plaka ayrıca bir LED ışığı ile aydınlatılır.

Dönüş Sinyalleri hafiftir ve kehribar renkli mercekli akkor ampulleri kullanır, böylece motosikletin dönüş göstergesi diğer trafikten oldukça fazla görünür.

Yeni çok işlevli Start / Stop Anahtarı, motor duruşunu ve başlatma işlevlerini birleştirir. Anahtar, GSX-R1000’e takılan Suzuki Easy Start sisteminin tamamlayıcı bir tamamlayıcısıdır.

Ek Özellikler
Çeşitli Orijinal Suzuki Aksesuarları ve artı büyük bir GSX-R logo giyim çeşidi mevcuttur.

12 ay sınırsız kilometre, sınırlı garanti. Kapsama uzunluğu arttırılabilir ve Suzuki Genişletilmiş Koruma aracılığıyla avantajlar eklenebilir.

* Çekiş Kontrol Sistemi, binicinin gaz kelebeği kumandasının yerini tutmaz. Sürücü bir tura girdiğinde ve / veya frenleri uyguladığında, aşırı hız nedeniyle çekiş kaybını önleyemez. Ön tekerleğin kavrama kaybını önleyemez.
* ABS, durma mesafesini kısaltmak için bir cihaz değil fren işlemi için ek bir cihazdır. Eğrilere yaklaşmadan önce hızı mutlaka azaltmayı unutmayın.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok