Giriş Yap



2017 Kawasaki Ninja ZX-6R KRT

2017 Kawasaki Ninja ZX 6R ABS KRT5 small

MOTOR 
636cc Ultra-Kompakt, Düşük Sürtünmeli Motor 
Uzun stroklu motor, şehir sokaklarında daha iyi sürüş için tüm devirlerde ve diğer bir deyişle orta ve düşük devirlerde birçok 600 sınıf motorundan yüksek performans sunar. 
Tüm dahili parçalar, güçten kaynaklanan sürtünmeyi azaltmak için ideal boyutsal doğrulukla güçlü ancak küçük olacak şekilde tasarlanmıştır.

2017 Kawasaki Ninja ZX 6R ABS KRT4 small
Silindir kademesini ve kompakt krikolar kapatın, küçük, katı bir motora dönüşür. Bu kompakt motor ayrıca genel ince ve kompakt şasiye önemli ölçüde katkıda bulunur. 
Kısa dövülmüş pistonlar, hafif piston pimleri ve kompakt bir bağlantı çubuğu küçük ucu, hızlı devirler için karşılıklı ağırlığı azaltmaya yardımcı olur.

Kütle Merkezileştirme 
Üç eksenli krank mili ve şanzıman şasi düzeni, motorun ağırlık merkezini idealleştirmek için motor kütlesini yoğunlaştırır. Bu, sürücüye daha iyi şasi geri bildirimi vermek için frenleme esnasında atım hareketini azaltmaya yardımcı olur. Ön / arka ağırlık aktarımı miktarını azaltarak süspansiyon ve lastikler üzerindeki yükler azaltılarak süspansiyon ayarlarını yaparken daha fazla özgürlük sağlar. 
Motorun altındaki egzoz ön haznesi kütlenin merkezileşmesine yardımcı olur ve daha küçük, daha hafif bir susturucu kullanılmasına izin verir.

Ram Hava İndüksiyonu (KP) 
Yüksek Hacimli hava kutusu artan tepe gücü ve düzgün güç dağıtımına katkıda bulunur. 
Uzun giriş hunileri, düşük ila orta sınıf performans ve güç hissini artırmaya yardımcı olur. 
Ram hava kanalı serttir ve gösterge panelini destekler ve ayna parantezleri ortadan kaldırmak ve ağırlığı azaltmak için kalır. 
Merkezi koç havası kanalı hava kutusuna düz bir yol oluşturarak türbülansı azaltır ve maksimum emme verimliliği için basıncı artırır.

Dijital Yakıt Enjeksiyonu (KP) 
Daha iyi gaz kelebeği tepkisi için uzun gaz kelebeği gövdeleri ana ve alt gaz kelebeği valfleri arasındaki mesafeyi arttırır. 
38 mm Keihin gaz kelebekleri, çift gaz kelebeği valfleri (KP) ile optimum performans ve rideability sağlar. Gaz kelebeği deliğindeki ana gaz kelebeği supaplarından önce bulunan alt supaplar ECU tarafından kontrol edilir, böylece DFI sistemi sabit bir hız karbüratörü benzeri daha hassas gaz kelebeği tepkisine sahiptir. 
İnce atomize yakıt enjektörleri artan hacim ve arttırılmış yer değiştirme için hava ile karıştırmayı optimize etmek için gözden geçirilmiş bir püskürtme düzenine sahiptir. 
Düz alt tasarımlı kısa yakıt pompası, pompanın altındaki yakıtın ısınmasını önler. Soğutucu yakıt daha iyi yanma verimi sağlar.

Paslanmaz Çelik Egzoz 
Tüm dört paslanmaz çelik boru, artan orta ve düşük menzil torku için ortak borularla bağlanır. 
Egzoz sistemi, üst uçtan ödün vermeden düşük ve orta menzilli güçleri artırmaya yardımcı olur. Motorun altındaki bir ön hazne ağırlığı merkezileştirir, egzoz gürültüsünü azaltır ve susturucu hacmini en aza indirmeye yardımcı olur. 
Tek sağ taraf susturucusu, toplam ağırlık merkezini düşürür ve kütlenin merkezileşmesine yardımcı olur. Üçgen tasarım, iyi yalın açı ve kompakt görünüme izin verirken gürültü standartlarını karşılamak için doğru hacim sağlar. 
Susturucu girişinde bulunan bir kelebek vana, devir düşümü, gaz kelebeği konumu ve vites konumu kullanılarak ECU tarafından kontrol edilir ve düşük yanıt alınmasını iyileştirir ve genel gücü düzleştirir. Yüksek örtüşen vana zamanlamasıyla oluşabilen geri tepmeyi önlemek için tüm motor hızlarında optimum egzoz ayarlaması yapılır. Supap ayrıca egzozu susturur, böylece daha küçük, daha hafif bir susturucu kullanılabilir.

2017 Kawasaki Ninja ZX 6R ABS KRT3 smallKaset Şanzımanı 
Kısa birinci vites oranı, bir duraktan uzaklaşmayı kolaylaştırır. 
6 vitesli yakın oranlı şanzıman kaset olarak çıkarılabilir, bu da dişli kutusu değişiklikleri yapmak için hızlı erişim sağlar. 
Dişli konum sensörü, sürücüye anında bilgi sağlamak için çizgi ile de bağlantılıdır. Sistem aynı zamanda, kavramasız kaymayı kolaylaştırmak ve tur zamanlarını azaltmak için yarışçılar tarafından kullanılan yarı otomatik, elektronik kaydırıcılarla da uyumludur.

FCC Asistanı ve Terlik Debriyajı (KP) 
Debriyaj göbeği ve baskı plakasının dönme kuvvetlerini kullanarak kavrama, hızlanma esnasında birlikte zorlanır (Yardımcı fonksiyon), kola daha hafif bir his vermek için daha az ve daha hafif debriyaj yayları kullanılabilir . Yüksek arka tork sırasında, örneğin düşük dişli seçildiğinde, terlik motoru kilitlenmesini ve durmasını önlemeye yardımcı olmak için bazı kavrama kaymalarına ve arka tekerlek sıçramasına izin verir. 
Debriyajda bir yay plakası düzeneği kullanılması, daha yumuşak debriyaj kavrama katkısı sağlar ve debriyaj titreşiminin (sarsıntı) gürültüsünü en aza indirmeye yardımcı olur.

Gelişmiş Elektronik Binme Yardımcıları 
Ninja ZX-6R, birkaç Kawasaki’nin en yeni teknolojik sistemine sahiptir. Çekiş kontrol sistemi, amiral gemisi Ninja ZX-14R’de bulunanla aynı. İki seçilebilir Güç Modu ile birleştiğinde, binicilere çok çeşitli sürüş koşullarını kapsayan sekiz kombinasyon sunuyor. Ve Ninja ZX-10R gibi, mevcut ABS modelleri, süper spor modelleri için özel olarak geliştirilmiş bir sistem tasarımı olan KIBS ile donatılmıştır.

Kawasaki Çekiş Kontrol Sistemi (KTR) 
3-modlu sistem Sport-KTRC’nin Ninja ZX-10R’deki en iyi özelliklerini ve Concours® 14’ün KTRC’sini birleştirerek spor sürme ve binicilik için bir derece kayma ile maksimum çekiş sağlamaya yardımcı olur Kaygan yüzeylerde düz sürme kolaylaştırarak güvence. 
Mod 1 ve 2, çekiş koşullarının ne zaman olumsuz olacağına karar vermek için karmaşık analiz kullanan S-KTRC gibi ateşleme zamanlamasını kontrol eder ve tekerlek kayması, en iyi çekiş için aralığı aşar. Mod 3 daha yüksek hassasiyete sahiptir ve ateşleme zamanlamasını, yakıt ve havayı çok yumuşak çalışma için kontrol eder. 
Sistem, pürüzsüz, güç ön tekerlek kaldırmalarıyla ani kaldırma arasında ayrım yapar ve kabul edilebilir ivmelenme devam ettirilirse düz asansör sağlar.

Güç Modu 
Sürücüler, sürüş koşullarına ve stiline uyacak şekilde güç özelliklerini ayarlamalarını sağlar. Sürücüler, tam güç çalışması veya düşük güç tüketimi arasında seçim yapabilir; bu güç tüketimi, yaklaşık% 80 oranında hafif bir gaz kelebeği tepkisi ile tamamlanır.

MOTOR
Sürücüye Duyarlı Şasiler 
Yürüyüş sırasında hızlı tur süreleri için yüksek viraj alma kabiliyetine izin verirken, sokaklarda ve otoyollarda kontrollü, rahat bir sürüş sağlamak için süspansiyon ile birlikte tasarlanmıştır. 
Çerçeve ve swingarm ideal bir sertlik dengesi ile geliştirildi, bu nedenle Ninja ZX-6R, sürücünün komutlarına anında ve hassas şekilde yanıt veriyor ve mükemmel binici geri bildirimi sunuyor.

Alüminyum Perimetre Çerçevesi (KP) 
Mükemmel kullanım için tasarlanmış rijitlik dengesi. Çerçeve sertliği, yolun veya düzensiz parçaların şasiyi rahatsız etmesini önlemeye yardımcı olmak için optimize edilmiştir. Askı ile çalışarak, çerçeve daha yerleştirilmiş bir sürüş sağlar ve rahatsız edici kullanım olmadan darbeleri emmeye yardımcı olur. 
Dik 23.5? Derece kesme açısı ve ön lastikten daha fazla geri besleme sağlar. 
Motorun montaj açısı hassas dönüş için tasarlanmış ve bir tura daha az eğilme. 
Silindir kafasının arkasındaki motor montaj konumu da çerçevenin sertlik dengesine övgüde bulunur. 
Baskılı ve dökme alüminyum bileşenlerinin kombinasyonu, çevre tipi çerçeve oluşturmak üzere kaynak yapılır. Dökme ve preslenmiş parçaların bir araya getirilmesiyle çerçeve ağırlığı asgari düzeyde tutulurken hâlâ yüksek mukavemet ve kararlılık sağlar. 
İki parçalı, dökme alüminyum alt çerçeve hafif ve dar.

SÜSPANSİYON 
Showa – Büyük Piston Ayırma Fonksiyonu Ters Çatal (KP) 
Her iki bacakta yaylar bulunan ön ve sönümleme fonksiyonları sağ ve sol çatal borularına ayrılmıştır. Önceden ayarlama sol tarafta, sağa sıkıştırma ve geri sönümleme yapılır. Tüm ayar vidaları kolay erişim için çatalın üst kısmındadır. 
37mm pistonlar, ağır frenleme sırasında daha iyi performans için yüksek sönümleme kuvveti üretir. 
Askı yolları ve şehir biniciliği için ideal süspansiyon ayarları pistte de yüksek performans sağlarken.

Uni-Trak® Arka Süspansiyon (KP) 
Uni-Trak kol oranları ve şok sönümleme ayarları sokakta ve karayolu üzerinde peluş bir yolculuk sunuyor. 
Dökme alüminyum salıncak kolu, sağlamlık ve esneklik açısından mükemmel bir dengeye sahiptir ve istisnai bir kullanım sağlamak için çerçevenin sertlik dengesi ile çalışır. 
Showa’nın arka şok özellikleri, ön yük, sıkıştırma ve geri tepme sönümleme ayarlarının yanı sıra ayarlanabilir sürüş yüksekliği. (KP)

Yüksek Performanslı Fren Sistemi 
Radyal olarak monte edilen Nissin monoblok ön fren kaliperi, her kaliperin hem üstünde hem de altında entegre montaj noktalarından yararlanarak, kaliper daha iyi frenleme hissi ve performans için daha katı hale getirir. 
Monoblok kaliper, mükemmel bir his, artan ısı dağılımı ve daha hafif ağırlığa katkıda bulunan tek bir alüminyum bloğu ile işlenir. 
310mm ön diskler güçlü frenleme performansı sağlar. 
Direkt hareketli ön ana silindir, fren pistonunu direksiyona paralel tutmak yerine kol ve ön fren kolu arasında dikey olarak monte eder. Piston grubuna düz basma, ön fren hissini ve performansı geliştirir. 
Ninja ZX-10R’den 30mm pistonlu Nissin arka fren kaliperinde hafif,

Mevcut Kawasaki Akıllı Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (KIBS) (KP) 
Sert sürüş sırasında veya acil durumlarda fren güvenini kazandıran pürüzsüz geribildirim ile yüksek hassasiyetli sistem. 
Motor ECU, son derece hassas fren basıncı kontrolü sağlamak için ABS ECU (tekerlek hızını ve ön kaliper hidrolik basıncını izler) ile iletişim kurar. Yüksek hassasiyetli kontrol, aşırı basınç düşüşleri nedeniyle fren performansının düşürülmemesi ve klasik ABS sistemlerinde keskin kol vuruşları yerine daha tutarlı bir kol hissi demektir.

ERGONOMİK 
Aerodinamik Kaporta 
Ön kabuk, Ninja ZX-10R ile aynı keskin burun tasarımını paylaşıyor ve düşük sürtünme katsayısına sahip. 
Minimalist tasarım tasarımı harika görünüyor ve hava akışını kolaylaştırıyor.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok