11.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

2017 Honda CB1100EX

1959’dan beri ikiz silindirli CB92 Benly’yi süslediklerinde CB harfleri daima Honda ve Honda sahipleri için  önem taşımaya başladı. Dört silindirli CB750, motosiklet için inanılmaz bir anı oldu, çünkü dünyanın ilk üretim süperbike motosikletidir.

Honda CB1100’ü ABD’ye getirdiğinde 2013’te yeni gelişim oldu ve geleneksel tarzda hava soğutmalı dört silindirli bir CB’nin zorlu bir mühendislik işçiliğine sahip olduğu düşünüldü. 2017 için CB1100 EX, retro stil ve çeşitli performans yükseltmeleri ekstra katmanlarla doldu. Üretim, işçilik ve ayrıntılara dikkat eden motosikletlerin yaratılması için teknoloji ve uzmanlık becerisini birleştirmek için esas olarak gözden geçirilen bir üretim süreci ile birlikte Honda Kumamoto fabrikasında gerçekleşirken bu üretim tam bir tarih belgeselidir.

2017 Honda CB1100EX3 small
2017 CB1100 EX’in Büyük Proje Lideri Sayın Mitsunobu Imada, “Geçmişteki CB’lerde olduğu gibi, müşterilerimizin hava soğutmalı sıralı dört silindirli bir motosiklete sahip olmaktan, sürüşten aldığı amansız zevki anlıyoruz” dedi. “CB1100’ün arzusu ve keyfi üzerine kurulması, yerine getirme duygusunu derinleştirmek için işlevsellik ve kalite eklerken, göz önüne almamız gereken çok önemli unsurlardı.

CB1100 EX 
CB1100 EX, 1970’lerin gerçek bir süper motosikletini ve siluetini özetlemektedir. Artık inanılmaz bir tasarıma sahip olan eğrisel yakıt deposu, el yapımı işçiliği mükemmelliği çağrıştırırken tek yuvarlak far ve ikiz göstergeler kadranı Hondaları geçmiş bir çağın bağlılığına gönderiyor. Keskin kenarlı modernize hatlar ekleyerek, ön – arka farlar şimdi LED ayrıca yeni 18 inç jantlar paslanmaz çelik teller ile tamamlanmış. Klasik boru-çelik çerçeve, rahat direksiyon geometrisine, sağlam ayaklı istikrar ve nötr taşıma özelliklerine sahiptir. 41 mm Showa Çift Vana çatalı (SDBV) ve ikiz Showa şokları ile gelişmiş süspansiyon uyumu sunuyor ve ABS frenler standart olarak geliyor. Siyah özel boyalı motor, revize girişler ve daha küçük, daha hafif çift krom susturucular sayesinde daha kolay nefes alıyor; Anında erişilebilen güç ve tork. Bir destek freni debriyajı, vites küçültme sırasında kenetlenme ve arka tekerlek stabilitesi sağlar.  Klasik çizgileri ile CB1100 EX, anıları uyandırır, motorun bağımlılık performansını ve duygusal egzoz sesi ile hatırlatıcı çekiciliği birleştirir.

Harika bir fikrin asla stilden çıkmadığına dair kanıt ister misiniz? Sonra yeni 2017 Honda CB1100 EX modelini inceleyin. Dışarıda saf Honda klasiği: kırmızı çelik depo, hava soğutmalı enine-dört motor, fırçalanmış alüminyum sidecovers, yuvarlak far, renklendirilmiş çamurluklar, rahat, dik oturma ve boru şeklinde çelik tutma çubuğu. Fakat gaz çekin, CB1100 EX’in performansıyla ilgili retro bir şey olmadığını göreceksiniz. Tam bir 1140 cc yerleştiren altı ileri devralı şanzıman ve elektronik yakıt enjeksiyonu, 1970’lerin hiç klasiği olmayan performansı sunar.

Ancak, bu yeni makineye verdiğimiz ayrıntılardan bazılarına bakın: ön ve arka 18 inç tel tekerlekler, paslanmaz çelik tellerle döşenmiştir. Konuştuğumuz yakıt deposu hakkında mı? Alt dikiş yok, bu yüzden süper temiz, elle yapılmış bir görünüme sahip. Far güçlü bir LED ünitesidir ve doğru motor kapağının altında yeni bir terlik tipi kavrama vardır.

2017 Honda CB1100EX2 small
“Eksiz” Yakıt Deposu

Yaklaşık dört buçuk galon (15 litre) CB1100 EX’in yakıt deposu süper klasik bir görünüm ve etkileyici seyir menzili için mükemmel “kesintisiz” yapı sunmaktadır.
Enine Dörtlü Motor

Honda, modern motosikletin inline-four motoruna öncülük etti ve iki tekerleğin en iyi tasarımlarından biri olmaya devam ediyor. CB1100 EX bu geleneği taşıyor ve 1140 cc’yi yerinden oynatarak bir sonraki seviyeye götürüyor ve havanın soğumasını modern bir karartma görünümü ile birlikte – neden bir kaplama altında gizliyor?

2017 Honda CB1100EX3 small
Çelik Şase

Honda’nın orijinal inline-fours ve Grand Prix motosikletleri, temel siyah renkte ikiz döngü tam şarjlı çelik şasi içeriyordu. CB1100 EX size aynı görünümü verir, ancak modern mühendislikle idare edilir. Bu makinenin göründüğü kadar iyi işlediğini göreceksiniz.

2017 Honda CB1100EX4 small
Üçlü Diskli Frenler

Honda’nın ilk CB750, motosiklet ana akımına disk frenleri getirdi. Yeni CB1100 EX mükemmel durma kabiliyeti için büyük kaliperlere sahip üçlü diskler sunar. ABS standart bir ekipmandır.

Ruh ve Yenilik.

CB1100 EX modern bir klasiktir. CB1100’ün evrimi, motosikletlerin eskiden olduğu gibi, hava soğutmalı 1,140cc DOHC sıralı dört silindirli motor ile pürüzsüz güç ve tork sunuyor ve hepsi klasik bir tarzın bir kanıtı.

Simgesel Stil

Bir bakışta CB1100 EX tasarımı görüntüsüyle kalbi ele geçirir.

Parlak krom kaplı çamurluklar, gözü yukarı doğru geniş bir yuvarlak far, Çift cidarlı egzoz boruları, kromun parlamasını ve daha kısa olan ikiz susturucuların omurga-karıncalanma sesini yayar.

Bağımlılık yapar

CB1100 EX hava ve yağ soğutmalı 1,140cc DOHC sıralı dört silindirli motor, PGM-FI yakıt enjeksiyonu, düşük-orta menzilli tork ve anında bağımlılık yapacak, keyifli sürüş sağlar. Altı ileri vites kutusu, güçlü genişleme için beş geniş orana, rahat seyir ve gelişmiş yakıt tüketimi için altıncısına sahip.

Güvenilir sürüş

CB1100 EX, seyahatiniz nereye götürürse gitseniz, toplam konfor ve pratiklik sunmak üzere tasarlanmıştır. Gerçekten çok yönlü, uzun, yastıklı koltuk ve dikey sürüş konumu. Düşük ağırlık merkezi, tüm hızlarda manevra kabiliyetine yardımcı olurken, geniş gidonlar sezgisel kontrol sağlar. Çünkü, klasik motosikletlerin gerçek ruhunda yolculuk yapmak istersiniz. Sebep yok, amaç yok, varış yeri yok. Sadece binmek için.

Şasi / Süspansiyon 
• Yakıt deposu, her iki alt kenar boyunca dikiş kaynaklı dudakları uzaklaştıracak ve cam kapağı görüntüleyen kesik bir arka bölüm ile CB geçmişine ve çağdaş tarza saygı duyuyor. Uçak tipi dolgu kapağı, görünür bir dokunuş daha ekliyor.
• İkiz boynuzların altını çizdiği, makinenin ön tarafını kronlayan, krom yuvarlak ön far (şimdi de spiral çalışan bir ışık).Alüminyum kalıntılarla ve klasik tarzda 70 mm çaplı göstergelerle çevrili.
• LED arka ışık, göstergeler ve araç plakası montaj braketi aerodinamik bir görünüm elde etmek için asgariye indirilmiştir.
• Klasik boru-çelik çift kişilik çerçeve, motoru dört sert ve iki lastik bağlantı ile tutar. Konforlu direksiyon geometrisine, Nötr taşıma özelliklerine sahip sağlam ayaklı istikrar. Binici üçgeninin de rahat ve dik olması ve kolun şekli nötr bir konumda kalacak şekilde revize edildi.
• Showa İkili Bükme Vidası (SDBV) 41mm ön çatal, lineer bir süspansiyon hissi için hem sıkıştırma hem de sönüm sönümleme kuvveti oluşturmak için iki valf kullanır. Yeni döküm alüminyum üst üçlü kelepçe, alttan üçlü kelepçe çatal bacaklarını daha yüksek bir konumda tutarken cilalanmış bir boya ve şeffaf kat içerir.
• Twin Showa’nın arka şokları, ayarlanabilir yay ön yüklemesi sunar ve alttan kaydırmalı bir arka fren hortumu sayesinde temiz görünüme sahip çelik bir salıncak koluyla çalışır. Önceki plastik tasarımın yerini bir alüminyum zincir koruyucusu alır.
• Yeniden tasarlanan 18 inç jantlar 110/80 R18 ve 140/70 R18 ön ve arka lastikler kullanıyor. Daha küçük alüminyum göbekleri, 40 daha uzun paslanmaz çelikten (48’den çok) çinko kaplamalı tekerlek jantlarını dantel etmektedir.
• İkiz 296mm kayan ön fren diskleri, dört pistonlu Nissin kaliperlerine, 256mm disk ve arkada tek pistonlu kaliper ile eşleştirilir. ABS standarttır.
• Yan paneller fırçalanmış alüminyumdan dokulu “saç çizgisi” ile kaplanırken koltuk iyi dolgulu ve rahattır.
• Krom koltuk rayları kesintisiz çizgiler ekler ve krom çeliğin arkasında daha yuvarlak kesit oluşur.
• Daha küçük döküm alüminyum askılar hem binici hem de asansör ayak dayamalarını birleştirir.
• Uzun yan stand, makineyi dik tutmayı kolaylaştırır.
• Dairesel hız ölçer ve kilometre sayacı krom süslenmiştir; Ekipmanı, bir yakıt ölçer ve saat, vites konum göstergesi, yakıt verimliliği göstergesi ve mesafe bilgisayarı içerir. Ateşleme şimdi bir ‘dalga’ tarzı anahtar vasıtasıyla.

Motor / Aktarma Organı 
• Hafifçe karartılmış motor, doğal alüminyum motor kapakları kullanıyor ve parlak kaplamalı alüminyum cam kapağı ve krom kapakları ile gümüşle kaplanmış bir silindir kafası bulunuyor.
• İpeksi pürüzsüz DOHC motoru, devir aralığının herhangi bir yerinde, doğrusal, anında erişilebilir güç ve tork üretir.
• Motor hava yoluyla (2mm kanatçıklar üzerinden) ve yağla soğutulur (335mm 9 katmanlı, öne monte yağ soğutucusu üzerinden).
• İkiz eksantrik mili için tahrik merkezi zincir üzerinden sağlanır ve vana açısı 26.5 ° giriş ve çıkış olur. Giriş borusu çapı 27 mm, 2.5 mm’lik bir sap ile; 2.5mm saplı 24mm egzoz. Tek bir ikincil dengeleyici şaft düzgün çalışmayı sağlar.
• PGM-FI ve 32 mm gaz kelebeği gövdesi, Kısaltılmış hava girişi kanalını ve yeni hava temizleyicisini ve kısa ve çift uzunluktaki (eksi 70 mm, çapında% 7 daha az çap ve önceki tasarıma göre 5,3 lb. daha hafif) krom kaplı egzoz susturucuları ile çalışarak düşük ve orta devirli motoru yükseltin reaksiyon.
• Dahili olarak iki genleşme bölmesine ayrılmış olan her bir susturucu, rezonans ve tahmini dört silindirli motor notu üretmek için optimize edilmiş çift delikli delikli bağlantı borularına sahiptir. Her iki susturucu da zeminin iyileştirilmesi için makineyi daha sıkı sıkıya sarmaktadır ve iniş boruları ısı kaynaklı renk değişimini durdurmak için iki katlidir.
• Yeni destek kızak kavraması, ağırlığı kurtarmak için kalıplanmış bir alüminyum kam ve kayma kamına sahiptir. Aynı zamanda manuel şanzımanı% 16 oranında azaltır ve motor freni sürüşlerinde arka tekerlek devrini en aza indirir.
• 6 vitesli bir overdrive, yakıt tüketimini düşürürken ve otoyol hızlarında motor devrini düşürürken • altı vitesli şanzıman, dişliler 1-5 için dikkatli bir şekilde eşleşen oranlarda keskin tepki ve hızlanma sağlar. Nihai sürücü, 530 zincire sahiptir.

2017 Honda CB1100EX5 small

Motor 

Delik çapı (mm) 73.5 x 67.2
Karbürasyon PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Sıkıştırma Oranı 9.5: 1
Motor Yer Değiştirme (cc) 1140
Motor Tipi (cm³) Sıralı dört silindirli , hava ve yağ soğutmalı , DOHC
Maks. Güç Çıkışı 66kW / 7,500 rpm
Maks. Tork 91 Nm / 5,000 rpm
Marş Motoru

Tekerlekler 

Frenler Ön Hidrolik çift diskli (2 kanallı ABS)
Frenler Arka Hidrolik disk (2 kanallı ABS)
Süspansiyon Ön ayarlanabilir yay ön
yüklü 41mm klasik çatal Süspansiyon Arka ayarlanabilir yay preloadlu çift şok
Lastik ebadı Ön 110/80 R18
Lastik ebadı Arka 140 / 70 R18
Tekerlekler Ön Tel Telsiz
Tekerlekler Arka Tel Telsiz

Boyutlar ve Ağırlıklar 

Akü Kapasitesi (VAh) 12V 11.2Ah
Tekerlek Açısı 27 °
Boyutlar (L × G × Y) (mm) 2195 × 835 × 1130
Çerçeve tipi Çiftli çelik beşik
Yakıt Tüketimi 50.6 mpg (WMTC)
Yerden Yükseklik (mm) 135
Boş Ağırlık ) 260
Koltuk Yüksekliği (mm) 795
Trail (mm) 114
Dingili (mm) 1490

Transmisyon 

Debriyaj Islak, çoklu dişli kavrama
Nihai Tahrik Zinciri
Şanzıman 6 vites

Motosikletler