Giriş Yap



2017 Honda Africa Twin CRF1000L

2017 Honda Africa Twin CRF1000L1 small

2017 Honda Africa Twin CRF1000L

Macera düşkünlerinin CRF1000L Africa Twin’i, Honda’nın Dakar Rallisinin rekortmenini ve popüler adaşı olan XRV750 Afrika İkili’sini tanıması gerekiyor. Yollardan – Arazi kullanımına kadar her yola uygun CRF1000L Africa Twin, seyahat süspansiyonu ve güçlü bir motor ile donatılmıştır.

Dağ, çöl, kaya, kum – ve her şey Afrika’nın gölgesinde kalır.

Orijinal Africa Twin, binlerce mil çöl ve yola dayanacak şekilde tasarlandı. Şimdi geri dönerek 1988 yılında tanımlanan Macera kategorisindeki Africa Twin’in yerine bir bakalım.

Performansından başlayalım.

Paralel-İkiz Motor Düzeni

Africa Twin’nin paralel-ikiz motor düzeni, motosikletin önünden arkaya doğru daha kısa. Bu, ön tekerleğin motora daha yakın bir şekilde katlanabileceği, dingil mesafesini kısalttığı ve motosikletin yol kenarında ve dağda daha çevik hale getirilebileceği anlamına geliyor.

Ayarlanabilir Koltuk

Africa Twin, ayarlanabilir bir sürücü koltuğu sunuyor. Bu, zemine ulaşmayı kolaylaştırır ve ayrıca footpeg ve gidon yerleşimine göre sürüş konumunuzu ince ayarlamanıza izin verir.

Uzun Seyahat Durumu

Africa Twin: Uzun seyahat süspansiyonuna göz atın. Çatal, 45 mm’lik büyük tüplere ve 9,0 inçlik bir ivmeye sahipken, tek şoklu arka süspansiyon da 8.7 inçlik hareketle ve tamamen uzaktan ayarlanabiliyor ayrıca uzaktan ön gerilim ayarı yapılabiliyor.

İletim Seçimi

Siz seçin: Afrika Twin standart altı vitesli düz şanzıman veya Honda’nın özel otomatik altı ileri çift debriyaj iletimi (DCT) ile kullanılabilir. Her ikisi de mükemmel seçimlerdir ve her ikisinde de gücü ortaya çıkaran özelliklerdir.

Motosikletinizi mükemmel şekilde kullanmak için üretilen Orijinal Honda Aksesuarları ile makinanızı geliştirin.

Keşfetmek için var

Paris Dakar Rallisi: Kumullar, çamurlar, dağ, taş ve kaya 8,500 kilometrede test edildi ve sunuldu.

1981’de Honda, dünyadaki en zorlu off-road motosiklet yarışı olan Paris-Dakar Rallisine ilk adımlarını attı. Sadece beş yıl sonra, Afrika Twin tüm dereceleri 1-2-3. bitirerek hakim oldu – sonra bir sonraki ve daha sonrakini de kazandı.

Güçlü Performans

CRF1000L Africa Twin’in 1.000 cc’lik paralel ikiz yakıt püskürtmeli motoru, Honda’nın CRF250R ve CRF450R de dahil olmak üzere, yarış dışı motosikletlerini kapsıyor.

Mükemmelliğe mühendislik katkısı

Dört kapılı Unicam silindir kafası tasarımı, hafif kompresyon ve azaltılmış cayro etkisi gibi sayısız performans avantajına sahiptir; aynı zamanda motorun kompakt boyutlarına da katkıda bulunur. Hafif bir eksantrik mili – CBR1000RR’nin eksantrik mili ile aynı malzemeleri kullanır.

Çift kıvılcım

Her bir silindirdeki kıvılcım buhar püskürtme ucu, hızlı ve kapsamlı bir yanma meydana getirir.

Belirgin ses ve his

270 derecelik kademeli krank mili motorda neredeyse V-Twin benzeri bir ses ve his verir; bu arada devir aralığında her yere güçlü ve doğrusal güç, anlık tepki üretmeye yardımcı olur. RPM arttıkça motor sesi müzik sesi gibi hormurdamaya başlar.

Akıllı tasarım entegrasyonu

İç tanklı sistem, motorun yüksekliğinden azaltılmasına yarıyor. Unicam silindir kafası ve diğer tasarım öğeleri ile birlikte bu, son derece düşük bir motor yüksekliğine katkıda bulunur ve bu da kolay biniş ve sürüşü destekler.

Hafif yapı

Su pompası debriyaj kasasına yerleştirilmiştir ve su ve yağ pompaları, hepsi de motor boyutunu ve ağırlığını azaltan ortak bir dengeleme mili ile tahrik edilmektedir.

Maksimum hava akımı

Hava girişleri büyük bir hava yastığını besler. Çift hava filtreleri, yakıt deposunu çıkarmadan değiştirilebilir ve sistem, filtrelere bakım yaparken motora kir veya diğer pislik girme riskini en aza indirgemek üzere tasarlanmıştır.

Dinamik olarak duyarlı

Altı ileri vitesli manuel şanzıman hem hafif hem de dayanıklıdır – olumlu değişiklikleri sağlamak için CRF250R ve CRF450R’de bulunan aynı vites değiştirme kam tasarımını kullanmaktadır. Bir yardımcı kızak kavraması, vites küçültme veya yavaşlama sırasında çekmeyi korumaya yardımcı olur.

Yenilikçi ve işlevsellik

Afrika Twin, Honda’nın gelişmiş Çift Debriyaj İletimi (DCT) ile de satışa sunuluyor. Standart manuel moda sahiptir – binicinin sol kolu üzerindeki tetikleyicilerle vites değiştirme imkanı verir – ve iki otomatik mod. D modu, yakıt tasarrufu ve seyir konforunun en iyi dengeyi sunar; S modu performansı artırır. S modu, sürücülük tarzınıza veya koşullara uyacak şekilde üç farklı kaydırma arasından seçim yapmanıza izin verir.

Olağanüstü çok yönlülük

Afrika Twin’in DCT’si, kısmen, gösterge panelinin sağ tarafında konumlanan G anahtarıyla, off-road maceraları geliştirmek üzere özel olarak tasarlandı. G anahtarını herhangi bir sürüş modunda itmek, arka tekerleği veya ön tekerleği engelin üstünden atlatmak için ideal olan agresif bir vites değiştirmesini sağlar.

Çığır açan teknoloji

Africa Twin’in DCT’sinin diğer bir yararı eğim tespitidir. Aracın hızına, motor devrine, gaz girişine ve daha fazlasına dayanan algoritmalar, motosikletin bir eğimde mi yükseldiğini veya aşağıya mı indiğini belirler ve sistemin ECU’su tırmanma veya motor freni için uygun dişliyi seçer.

Moment kontrolü

Africa Twin, çeşitli çekiş kontrol seviyelerinden seçim yapmanıza izin verir. Honda Seçilebilir Moment Kontrol (HSTC) sistemi, izin verilen arka tekerlek kaymasını 3 seviye boyunca (veya kapalı) ayarlar.

Mükemmel çift amaçlı tasarım

Africa Twin’nin şasisi en zorlu off-road maceralarını idare etmek üzere tasarlanmışken, aynı zamanda bir touring motosikletinin konforunu ve çok yönlü ya da gündelik sürüş alternatiflerinide sunmaktadır.

Güç ve çeviklik

Etkileyici çift kişilik çelik çerçeve ekstra ağırlık olmadan ekstra sağlamlık için oval şekilli boruları kullanır.

Dengeli taşıma özellikleri

Silindir kapağının arkasında ağır eşyaların toplu merkezileşmesine dikkat edilmesi çevik kullanıma katkıda bulunur.

Çevik taşıma ve sıkı kontrol

Şasi tasarımı, geniş bir 43 derece dönme açısı ve sıkı bir 2,5 metrelik dönme yarıçapı ile üstün manevra kabiliyeti sağlar.

Süper süspansiyon dinamiği

Uzun süre yolculukları destekleyen Showa 45 mm ters çevrilmiş çatal, tam yay önyüklemesi, sıkıştırma süspansiyonu ve geri tepme sönümleme ayarı sunar ve özellikle önde gelen dingil tekerleği ayrıca radyal kaliper montajı için tasarlanmıştır.

Mühendislik işlevleri

Afrika Twin’in Pro-link arka süspansiyon tasarımı şokun alüminyum kanat kolunun ön tarafından konumlandırılmasını sağlar.

Seçilebilir süspansiyon

Showa’nın arka şokunun hidrolik halkalı ön gerilim ayarlayıcısı, sıkıştırma ve geri sönümleme için tam ayar ile birleştiğinde, süspansiyon performansını sokakta veya kir sürüşüne göre kolaylıkla değiştirmenizi sağlar.

Maceraya hazır

CRF450R Rally’de olduğu gibi, Africa Twin, 90 / 90-21 ve 150 / 70-18 lastikler giyen 21 inç ön ve 18 inç arka spokinli tekerlekleri kullanıyor.

Mükemmel fren sistemi

Çift ön radyal olarak monte edilen Nissin dört pistonlu fren kaliperleri ve 310 mm dalga tarzı yüzen rotorlar, toz veya asfalt üzerinde kuvvetli frenleme kuvveti sağlar.

Kanıtlanmış Performans

Standart ABS her türlü yüzey üzerinde kendinden emin fren kontrolü sağlar. Africa Twin’in Uyarlamalı Arka ABS İptal Sistemi, arka çark ABS’yi devre dışı bırakmanıza olanak tanır – belirli türde off-road sürüşlerinde bir avantaj. Motor yeniden başlatıldığında sistem normal çalışmaya döner.

2017 Honda Africa Twin CRF1000L4 small

Dayanıklı yapı

“Sınırsız macera” tasarım temasını takiben Afrika İkili, sürücüye hem hava şartlarına karşı koruma sağlayan, hem de ince, çevik bir his veren, sağlam ve hafif bir formda minimum bir gövde ile tasarlanmıştır.

Farklı stil ipuçları

Çift LED farlar, mükemmel bir gece aydınlatması sağlarken Afrika Twin’e heybetli bir ortam sunar.

Ergonomik oturma ayarı

Arka şeritlerdeki geniş bir yuva, ön daraltmak için otururken ilave konfor sağlayıp, artı yola çıkıldığında ayakta durmak içinde kolay bir geçiş sağlar. Koltuk, 20 mm’lik bir ayar ile yükseltilebilir veya indirilebilir.

Mükemmel menzil kapasitesi

Büyük 18,8 litrelik yakıt deposu, motorun mükemmel yakıt verimliliği ile birleştiğinde, 400 km’ye kadar bir menzil sağlar. Sürüşünüze göre menzil azalıp çoğalabilir.

Gelişmiş konfor ve denge

Off-road tarzı konik alüminyum gidon hafif ama hafiftir ve daha düşük titreşim için lastik monte edilmiştir.

Gerçek macera tasarımı

Bir alüminyum kızak plakası, taş, kayalık ve diğer engellerden kaynaklanan hasarlara karşı koruma sağlar.

Gelişmiş gösterge

Siyah-beyaz renkli LCD gösterge paneli, ayakta iken bile kolay okunurluk için monte edilmiştir.

Çekici renk kombinasyonları

Üç renk seçeneği arasından seçim yapın: CRF Ralli, Üç Renk Kırmızı / Beyaz / Mavi ve Şeker Kırmızısı.

Motor / Aktarma

Düşük motor yüksekliği için Unicam® kafa ile sıvı soğutmalı 998cc paralel ikiz motor.

• Kütle yoğunlaştırmak, ağırlık merkezini düşük tutmak için motora yağ pompası eklenmiştir.

• Konvansiyonel veya otomatik Dual Clutch Transmission (DCT) versiyonları mevcuttur; Sürücüye farklı koşullar için karayolu sürüşlerinde veya yol dışı sürüşene uygun modu seçebilirsiniz.

• DCT sürümü için opsiyonel olarak aksesuar ayak pedalı kaydırıcısı.

• Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) her iki versiyonda da standarttır, üç seviyeli tork kontrolü sunar; Sürücüye farklı koşullar için ideal tork vermeyi seçebilir veya tekerlek dönüşü istendiğinde HSTC kapatılabilir.

• Yenilikçi hava emme tasarımı, yakıt tankını çıkarmadan yapışkan hava filtrelerine erişebilir,

Şasi / Süspansiyon

• Ralli tarzı minimalist karoser.

• Motosiklet üzerinde rahat hareket ettirmek için dar tasarım.

• Çeşitli koşullardaki pürüzsüz, kendine güvenen durma gücü için her iki tipte de ani frenleme (ABS) standart; Arka ABS kapatılabilir.

• Ayarlanabilir eyer çok çeşitli sürücülük yüksekliklerini barındırır; Standart koltuk 34,3 ila 33,5 inç arasında ayarlanır ve mevcut bir aksesuar koltuğu yüksekliği daha da düşürür.

• Lastik montajlı, konik alüminyum kol, arazi kullanımı içindir.

• Ön / arka tekerleklerin kol tasarımı vardır ve 21 inç / 18 inç boyutlarında; Tüp lastikleri yola hazır değildir.

• Mevcut EPA ve CARB standartları

2017 Honda Africa Twin CRF1000L3 small

Motor ve Güç aktarma

Motor Tipi

270 derece krank ve Unicam 4 zamanlı 8 supaplı Paralel Çift su soğutmalı

Hacmi

998 cc

Çap ve Strok

92 mm x 75.1 mm

Sıkıştırma oranı

10.0: 1

Valf

Unicam, silindir başına 4 valf

Yakıt

PGM -FI elektronik yakıt enjeksiyon

Şanzıman

Standart model: Altı ileri hız sabit kafes DCT modeli: On-off ve off-road sürüş modlarına sahip altı kademeli Çift Debriyaj Şanzıman

Tahrik

O-ring contalı zincir

Şasi ve Süspansiyon

Ön Süspansiyon

TBA Tam ayarlanabilirliğe sahip ters Teleskopik çatal ; 204 mm (8 inç.
) Seyahat Tam ayarlanabilir

Arka Süspansiyon
Pro-Link tek şok; 220 mm (8.7 inç) yolculuk

Ek Bilgiler

Lastikler

Ön: 90/90-R21 tüp tipi; Arka: 150/70-R18 tüp tipi

Frenler

Ön taraf: 310 mm çift dalgalı yüzen hidrolik disk, alüminyum göbeği ve radyal fit ile 4 pistonlu pergeller (* ABS) ve sinterlenmiş metal pedler; Arka: 2 pistonlu kaliperli (* ABS) 256 mm dalga hidrolik disk ve sinterlenmiş metal yastıklar.

Yerden Yükseklik

250 mm (9,8 inç)

Koltuk Yüksekliği

850 mm / 870 mm (33,5 inç / 34,3 inç)

Dingil mesafesi

1,575 mm

Boş ağırlık

Standart model: 232 kg (511 lbs.) DCT modeli:

Gerekli sıvı ve gaz dolu tankı dahil 242 kg (534 lbs) – binmeye hazır Yakıt Kapasitesi

18.8 litre

Renk

Standart model: CRF Rallisi, Tricolor Kırmızı / Beyaz / Mavi DCT modeli: CRF Rallisi, Tricolor Kırmızı / Beyaz / Mavi, Şeker Kırmızı

2017 Honda Africa Twin CRF1000L2 small

Motor

Motor Şiddeti (mm) 92.0 & 75.1mm Motor Deplasmanı (cc) 998cm3

Motor Tipi (cm³) Sıvı-soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli Paralel İkiz 270 ° krank ve tek camlı

Max. Güç Çıkışı 70kW / 7,500rpm (95/1 / EC)

Maks. Tork 98Nm / 6,000 dev / dak (95/1 / EC)

Tekerlekler

Frenler Ön 310mm çift dalgalı yüzen hidrolik disk, alüminyum göbeği ve radyal fit ile 4 pistonlu kaliper ve sinterlenmiş metalik pedler Frenler Arka 256mm dalga hidrolik disk, 2 pistonlu kaliper ve sinterlenmiş metal yastıkları ile. Arka ABS kapalı anahtarı bulunan 2 kanallı.

Lastik ebadı ön 90 / 90-21 tüp tipi

Lastik ebadı Arka 150/70-R18 tüp tipi

Tekerlekler Ön 21 x 2.15 tel

alyaj ile konuştu Tekerlekler Arka 19 x MT4.00 alüminyum jantlı tel

Boyutlar ve Ağırlıklar

Boyutlar (LÃ-WÃ-H) (mm) 2,335 x 930 x 1,475 mm

Çerçeve tipi Yüksek çekme mukavemetli çelik arka alt şasi ile çelik yarı çift beşik tipi

Yerden Yükseklik (mm) 250mm

Boş Ağırlık (kg) 232 kg (ABS)

Koltuk Yükseklik (mm) 870 / 850mm (STD konumu / Düşük pozisyon)

Dingil Mesafesi (mm) 1,575mm

Transmisyon

Debriyaj Islak, sarıcı yaylı çoklu plaka, Alüminyum Cam Yardımcısı ve Terlik kavrama

Nihai tahrik O-ring kapalı zincir

Şanzıman Sabit devirmeli 6 vitesli MT

İlgili Yazılar

1 Yorum

Ayşen ESD  -  8 Nisan 2018 / 12:24 pm

19bin tl’ye kadar spor model önerisi istiyorum

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok