Ana Sayfa Motosiklet Modelleri Ducati 2017 Ducati Panigale R

2017 Ducati Panigale R

0
1319
blank

2017 Ducati Panigale R

Yarış için doğan yeni Panigale R, yarışa bir heyecan katıyor. 205 hp * çok hafif motor bileşenleri sayesinde gazın bir bükülmesine hemen tepki verir. Parça optimize geometri ve yarış pisti, pist hareketini hızlandırır. Elektronik, maksimum performans sunmak üzere ayarlanmıştır. Bir lityum iyon pil ve Akrapovic egzozuyla titanyum Ducati Performansı sizi ve 357 lbs’lik yarış tekniğini doğrudan damalı bayrağa götürecek.

* Yukarıda belirtilen güç değerleri bir şasi dinamometresi kullanılarak ölçülür. Homojenleştirilmiş güç verileri, Motosiklet Kayıt Belgesinde belirtildiği gibi homologasyon yönetmeliğine göre bir motor dinamometresi kullanılarak ölçülür. İki güç değeri farklı ölçüm ekipmanları nedeniyle farklılık gösterebilir.

2017 Ducati Panigale R1 smallWorld Superbike makinelerinin homolog temelini oluşturan Panigale R, aslında gösterge ve ışıklarla birlikte yasal bir yarış motosikletidir. 1198 cm3 Superquadro motor ile donatılmış, böylece Superbike yer değiştirme limitleri içine giren, titanyum alımı ve egzoz valfleri ve çubuklar, iki halkalı pistonlar ve tungsten eklemeler ile dengelenmiş son derece hafif krank mili, 205 beygir gücünde maksimum gücü garanti ediyor. 11,500 dev / dak ve tork 10,250 dev / dak’da 136,2 Nm.

Panigale için özel olarak incelenen ve üç farklı Sürüş Modunda entegre edilmiş yeni elektronik kit, daha da yüksek performanslı olmasını sağlıyor. Aslında Inertial Measurement Unit (IMU) varlığı sayesinde, Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) ile birlikte sunulmaktadır. Üstelik, Ducati Quick Shift (DQS), performansı daha da artırmak ve motosikleti günlük olarak daha kolay kullanmak için aşağı yön değiştirme sırasında da çalışıyor. Panigale’de, Ducati Çekiş Kontrolü (DTC), Ducati Tekerlek Kontrolü (DWC) ve Motor Fren Kontrolü (EBC), lastik ebadı ve nihai tahrik oranındaki kolay değişiklikleri sağlayan otomatik kalibrasyon sistemi ile optimize edilmiştir.

Panigale R’de ayrıca Öhlins mekanik süspansiyonu, ayarlanabilir bir salıncak kolu ve 1299 Panigale ile aynı elektronik teknoloji ve ayrıca 2 kg’ın üzerinde bir ağırlık azaltımı anlamına gelen lityum iyon pil ile donatılmış ve toplamda 6 kg 1199 Panigale R’den daha hafif.

2017 Ducati Panigale R3 smallDUCATI SUPERBIKE AİLESİ
2017 Ducati Superbike ailesi için yeni 1299 Panigale ve 1299 Panigale S modelleri EVO versiyonları olarak bilinen Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) ve Ducati Wheelie Kontrolü’nün (DWC) son sürümlerini spor yapacak. Özel 1299 Panigale S Anniversario’da ilk kez tanıtılan bu sistemler, Bologna tarafından inşa edilmiş Superbike’de benzeri görülmemiş seviyelere performans ve aktif güvenlik getiriyor. Yeni DTC ve DWC EVO, her birinin daha hızlı ve daha kesin bir şekilde müdahale edebilmesini sağlayan yepyeni bir algoritmaya göre hareket eder.

2017 Ducati Superbike ailesinde, 1299 Panigale, 1299 Panigale S ve Panigale R ile birlikte çalışan 959 Panigale yer alıyor. Bunların hepsi şasinin stresli bir üyesi olan Superquadro motor ve kompakt, dökme alüminyum monokok.

Ducati 959 Panigale, ‘daha büyük kardeşi’ olan 1299 Panigale’yi karakterize eden aynı yenilikçi üslup özelliklerini paylaşıyor – ancak daha keyifli bir günlük sürüş deneyimi ve yarış pistinde daha fazla heyecan için tasarlanmış bir motorla. Euro 4 tip onayı alan ilk Superquadro 955 cm3 ikiz silindirli motor, yeni strok uzunluğu ve daha da etkileyici bir tork eğrisi oluşturan diğer yeniliklerle birlikte geliyor.

955 cm³ çift silindirli Superquadro, 10.500 rpm’de maksimum 157 beygir gücü ve 9.000 rpm’de maksimum 107.4 Nm’lik bir maksimum 100 x 60.8 mm çaplı x strokuna sahiptir.

1299 Panigale ve 1299 Panigale S, aynı 1299 cm³ çift silindirli Superquadro motorunu 116 mm açıklık x 60.8 mm strokla paylaşıyor – bu da maksimum devir sayısı 10.500 rpm’de 205 hp ve maksimum 8.750 rpm’de 144.6 Nm’dir.

Ducati’nin World Superbike yarış motosikletinin doğrudan elde edildiği Panigale R, 112 x 60.8 mm çaplı x strokla 1199 cm³ Superquadro’nun en iyi performans gösteren versiyonu ile donatılmıştır. Maksimum gücü 205.500 rpm’de 205 hp, maksimum tork ise 10250 rpm’de 136.2 Nm’dir.

2017 Ducati Panigale R4 smallRenk şeması
o Siyah tekerlek jantlı özel – renk şeması

Özellikler
Superbike türetilmiş bileşenlerle 1198 cm3 motor

o Ataletsel Ölçüm Birimi (IMU) ile Yeni elektronik kit

o Binme Modları o (Race, Spor, Islak)

Ducati Emniyet Paketi
o (Viraj ABS, DTC) DWC, EBC o yukarı / aşağı DQS
o Lastik ebadının ve son tahrik oranının otomatik kalibrasyon sistemi
o Ohlins mekanik süspansiyonu (NIX30 çatal, TTX36 amortisör)
o Hafif dövme alüminyum jantlar
o DDA + GPS ve eğik açının görüntülenmesi
o Li-ion pil
o DTC, DWC,EBC
o Ayarlanabilir Ohlins direksiyon amortisörü
o Yalın açılı göstergeli TFT aletli
o Akrapovic’e homolog tam titanyum egzozu
o Yüksek geçirgenliğe sahip hava filtresi Sprint Filtresi P08

Panigale R, en zorlu tutkunların keyfini çıkarmak için düzenlenmiş ve Dünya Superbike Şampiyonası’nda Ducati’nin deneyimi ile geliştirilmiştir. Dünya ve ulusal Superbike ve Superstock serilerinde rekabet edebilmeyi sağlayan yerden oynama kısıtlamalarını karşılayan Superquadro 1198 cm3 motorun yarışa özel bir versiyonu olan Panigale R’de, pist için özel olarak uyarlanmış birçok özellik bulunmaktadır.

Titanyum egzoz valfleri ve 2 halkalı pistonlar, zaten titanyum emme valfleri ve çubuklarıyla donatılmış olan Superquadro motoruna eklendi. Pistonların kısa etek tasarımı ve sadece 2 halka kullanımı (sıkıştırma halkası ve yağ halkası) genel kütlesi ve sürtünmeyi azaltır. Buna ilave olarak, karşı ağırlıklardaki tungsten ekler ve Panigale R’nin 11,500 rpm’de 205 hp maksimum güç seviyesine ve 10,250 rpm’de 136,2 Nm tork seviyesine ulaşmasına izin veren özel eksantrik milleri sayesinde dengelenmiş olan son derece hafif bir krank mili bulunuyor.

Panigale R ayrıca, yarış için özel olarak tasarlanmış bir debriyajın yanı sıra, modifiye edilmiş üretim motosikletlerine ayrılmış yarışlardaki güç ünitesi kotaları konusundaki sıkı düzenlemeleri göz önünde bulundurarak, uzun mesafelerden sonra bile maksimum performansı sağlayan bir dizi teknik özellik ile donatılmıştır.

Elektronik kitin inanılmaz seviyede performansını güçlendiren Panigale R, 1299 Panigale’de kullanılan elemanlarla donatılmıştır. Örneğin, Cornering ABS, Ducati Wheelie Kontrolü (DWC), Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) ve Motor Freni Kontrolü (EBC) komutlarını veren atalet ölçüm birimi (IMU) yanı sıra lastik boyutu için otomatik kalibrasyon sistemi Ve son iletim oranı. Buna ek olarak, eğik açılı görselleştirme ile Ducati Data Analysis + GPS (DDA + GPS) sistemi içerir. Elektronik cihazların etkileyici sağlanması aynı zamanda, parkur kullanımı sırasında DTC, DWC veya EBC sistemlerini hızla düzenlemek için gidon motosikletlerinde olduğu gibi gidonların üzerindeki yardımcı düğmeleri de içerir.

Panigale R ayrıca Öhlins mekanik süspansiyonludur ve 24 derecelik bir direksiyon açısına ve 4 konum arasında ayarlanabilen bir salıncak kolu miline sahiptir. Ek olarak, özellikle 1299 Panigale ve 1299 Panigale S’ye (dingil mesafesinin 1,437 mm’den 1,442 mm’ye nispi artışı ile) kıyasla ön aksı 5 mm ilerleten özel direksiyon simidi geometrisine sahiptir; Aşırı seyir veya yarış koşulları.

Panigale R karbon elyaftan yapılmış bir dizi parça ile donatılmıştır ve kısmen onaylanmış Akrapovic titanyum susturucunun ve son derece hafif lityum iyon pilin kullanımı sayesinde Panigale R’nin ağırlığı 1199 Panigale R’den 6 kg daha azdır. Motosiklet yüksek geçirgenliğe sahip bir hava filtresi kullanır Sprint Filter P08.

2017 Ducati Panigale R5 smallElektronik Teknolojisi
Panigale, elektronik sistemler için yeni bir kriter sağlar. Son derece gelişmiş elektronik kit, üç eksenle ilişkili hızlanma ölçen ve motosikletin rulo ve perde açısını hesaplayan Inertial Measurement Unit (IMU) tarafından desteklenmektedir. IMU, Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) ile elektronik kitin performansını artırmayı mümkün kıldı. İlk defa, Ducati Hızlı Değişim (DQS), vites küçültme için de işlev görür. Ayrıca Panigale, Ducati Çekiş Kontrolü (DTC), Ducati Wheelie Kontrolü (DWC) ve Ducati Sürüş Kontrolü (DTC) ile farklı etkileşime giren Ride-by-Wire (RbW) sistemi, Ducati Veri Analiz Cihazı (DDA +) ve Ducati Binme Modları ile donatılmıştır. , Ducati Hızlı Vites Değiştirme (DQS), Köşe Alma ABS, Motor Fren Kontrolü (EBC).

Ducati Çekiş Kontrolü (DTC)
Ducati’nin başarılı bir hikayesi olan DTC sistemi, Panigale için daha da mükemmelleşti ve tüm sürümler için tamamen elektronik kit içine entegre edildi. MotoGP ve Superbike Dünya Şampiyonları tarafından kullanılan Ducati Corse modelleri için oluşturulan yazılım mantığından yararlanır ve bir takım biniciler ve profesyonel test yarışçıları tarafından geliştirilen sekiz profil arasından seçim sunmuştur.

Sol tutma kolu anahtarlarıyla erişilebilen ve TFT enstrümantasyonunda görselleştirilebilen sistem, binicinin sekiz mevcut profil arasından seçim yapmasına imkân tanır – her biri arka tekerlek eğirme kontrolü için birinden bir kişiye bir tolerans değeri tedarik edecek şekilde programlanmıştır sekiz. Sekizinci seviye, en eğlenceli binicileri hedef alan birinci seviye daha fazla tolerans ve asgari müdahaleye sahipken, en ufak bir eğirme işaretinde harekete geçiren maksimum güvenlik sağlar. DTC sistemi ve seçilen seviye enstrümantasyonda kalıcı olarak görselleştirilir ve seçilen Sürüş Modundaki herhangi bir değişikliği takiben sürücüye mevcut etkileşim seviyesini anımsatır.

Ducati Hızlı Geçiş (DQS) yukarı / aşağı
DQS sistemi şimdi yukarı / aşağı işlevselliği sunuyor, bu da debriyajı kullanmadan her iki yönde de dişlileri değiştirmek için daha hızlı ve daha verimli vardiya sağlar. Sistem, kol mekanizmasına entegre edilmiş iki yönlü bir mikro anahtar içerir ve vites mekanizması her çalıştırıldığında ECU’ya bir sinyal gönderir. Sistem, vites küçültme sırasında otomatik blipper fonksiyonu eklemek için motor kontrol elektroniği ile arabirim oluşturan vites değiştirme ve vites küçültmeleri için farklı çalışıyor. Bu, sürücünün herhangi bir müdahalesi olmaksızın dişlilerin sorunsuz bir şekilde örgü yapmasını ve terlik debriyajı – EBC ile kombine edilmesini sağlar ve en agresif sürüş esnasında bile tam kontrollü kesintisiz downshifts’i kolaylaştırır.

Ducati Wheelie Control (DWC)
DWC, Ducati’nin yarış deneyiminden geliştirilen bir kontrol sistemidir. IMU sayesinde hız, ivme, yağsız ve eğim açıları gibi bir dizi parametrenin bulunduğu bir algoritma kullanıyor ve ön tekerleğin yerden kaldırılıp kaldırılmadığını ve ne kadar kaldığını hesaplıyor. Halihazırda seçilen ayara göre, sistem, tekeri kontrol etmek için güç ve tork seviyelerini düşürerek müdahale eder. DTC gibi DWC de 8 farklı seviyeye ayarlanabilir. Seçilen Sürüş Modundaki herhangi bir değişikliği takiben sürücüye mevcut etkileşim seviyesini hatırlatmak için, gösterge panelinde DWC sistemi ve seçilen seviye sürekli olarak görüntülenir.

Motor Fren Kontrolü (EBC)
EBC (Motor Fren Kontrolü), sürücüler aracın aşırı koşullarda istikrarını optimize etmelerine yardımcı olmak ve bir dönüşe girerken kuvvet dengeleyerek MotoGP ve Superbike dünya şampiyonaları için yarışlar sırasında mükemmelleşmek için Ducati Corse tarafından mükemmelleştirildi. Yoğun motor frenleme durumunda arka lastik üzerinde etki yapar. EBC, aşırı frenleme sırasında gaz kelebeği valfinin konumu, seçilen vites ve krank milinin yavaşlamasını izler ve geriye doğru torku ayarlamak için Ride-by-Wire sistemi tarafından aktive edilen gaz kelebeğinin açılmasını düzenler. Lastiğe uygulanır.

Ducati Binme Modları
2010’da Multistrada 1200 kazanan çok ödüllü ilk kez tanıtılan Ducati Binme Modları, motosiklet mühendisliği dünyasında bir değişiklik yaptı ve biniciye mükemmel bir kurulum sağlamak için üç önceden seçilmiş mod arasından seçim yapabiliyor. Her binici ve her türlü hava durumu ve yol şartları için. Her Binme Modu motorun karakterini ve hareket halindeyken bile süspansiyonun ayarlarını değiştirmek için programlanmıştır. Mevcut modlar son derece gelişmiş özel teknolojilerin birleşimidir.

Yarış Binme Modu
seçerek, binici 205 hp gücüne, doğrudan gaz kelebeği tepkisine ve S versiyonunda süspansiyon için özel bir pist ayarına güvenebilir. Yarış modu, yarış pistinde maksimum performans için önceden belirlenmiş bir DTC, DWC, EBC ve ABS seviyesine sahiptir – sadece ön tekerlekte aktiftir ve Köşe çıkarma fonksiyonu devre dışıdır.

Spor Sürüş Modunu
seçerken, yarış pisti veya yolcu binicisi bir spor gaz kelebeği tepkisi ile 205 hp’lik teslimata ve S sürümünde süspansiyonun spor türü ayarına güvenebilir. Spor modunda, önceden tanımlanmış DTC, DWC, EBC ve ABS seviyeleri, yolda spor performansı için ayarlanır. Frenleme etkinleştirildiğinde arka tekerlek kaldırma kontrolü ve köşe işlevi, viraj alırken maksimum performans sağlar.

Sürüş Modu
Sürüş Modu, yolcu veya yarış pistinde hafif bir gaz kelebeği ile 120 hp’lik bir teslimat sağlarken, S modeli de küçük tutuşlu koşullar için optimize edilmiş süspansiyon ayarı sağlar. Önceden tanımlanan DTC, DWC, EBC ve ABS seviyeleri, maksimum güvenlik sağlamak için ayarlanır, frenleme esnasında arka tekerlek kaldırmasını tamamen ortadan kaldırır ve Köşe çıkarma işlevi ayarı da maksimum güvenlik sağlar.

TFT Gösterge Paneli Panigale’nin
TFT (İnce Filmli Transistör) enstrümantasyonu, veri görselleştirme alanında en gelişmiş teknolojiyi kullanmaktadır. Renkli ekranın konfigürasyonu değiştirilebilir ve bilgiler sürülme koşullarına göre mümkün olan en net şekilde görüntülenmesi için seçilen Binme Moduna otomatik olarak ayarlanır ve çok düşük durumlarda bile karakterlerin ve arka planın renklerini tersine çevirir görünürlüğü. Yüksek tanımlı gösterge paneli, ana ekranın sol üst köşesinde 90 ° açı olan bir ekranda 1.000 ila 12.000 devir sayısını gösterir; motor hız arttıkça ekranda artan ışık çubukları ekler ve ekranın ana rakamlarını büyütür. Dizin (1’den 12’ye) teker teker, Ilgili değere ulaşıldığında. Ekranın alt kısmında soldan sağa doğru, mevcut durum ve / veya Binme Modlarının ayarları gösterilirken ekranın sağ tarafında bir vites göstergesi bulunur. Parça görselleştirme modu seçildiğinde, ilk kez yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir. Yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir. Yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir.
Ducati Data Analyzer + GPS (DDA + GPS)

Mac uyumlu yazılımı ve bir USB veri kurtarma cihazını içeren Ducati Data Analyzer (DDA) ile, motosikletin ve binicinin performansını belirli alanlardaki grafik sunumlarla değerlendirmek mümkündür. DDA + GPS, GPS fonksiyonlu Ducati Data Analyzer’ın en yeni jenerasyonudur ve Panigale, bir parkurun bitiş çizgisini geçtiği her turun zamanlamasını otomatik olarak kaydeder. Bitiş çizgisini aşan sürücü yüksek huzmeli flaş düğmesine bastığında, bu son derece yenilikçi sistem konumun koordinatlarını kaydeder ve tamamlandıktan sonra her ardışık turun zamanlamalarını kaydeder.

Yarış motosikletleri için vazgeçilmez bir araç olan DDA +, gaz kelebeği, motosiklet hızı, seçilen vites, motor sıcaklığı, yol mesafesi, dev / dak ve tur zamanları gibi geniş bir veri yelpazesi kaydedebilir. DTC endeksini kaydetmek için yeni bir veri toplama kanalı piyasaya sürüldü ve arka tekerlek eğirme durumunda DTC’nin etkileşim seviyesini gösteren grafik çizgi olarak sunuldu. Yorucu açılar dahil olmak üzere, binicinin ve motosikletin performansını karşılaştırmak ve analiz etmek için veriler, bir yolculuk veya yolculuğa çıktıktan sonra indirilebilir.

Teknik Özelilikler
Motor Tip
Superquadro L-Twin, Silindir başına 4 desmodromik olarak çalıştırılan valfler Sıvı soğutmalı
1198cc
Boş x Strok 112×60.8mm

Sıkıştırma oranı
13,2: 1
Güç
150,8 kW (205 hp) @ 11,500 rpm
Tork
136 Nm (100,3 lb- Ft) @ 7,500 rpm

Yukarıda belirtilen güç değerleri bir şasi dinamometresi kullanılarak ölçülür. Homojenleştirilmiş güç verileri, Motosiklet Kayıt Belgesinde belirtildiği gibi homologasyon yönetmeliğine göre bir motor dinamometresi kullanılarak ölçülür. İki güç değeri farklı ölçüm ekipmanları nedeniyle farklılık gösterebilir.

Yakıt enjeksiyonu
Elektronik yakıt enjeksiyon sistemi. Silindir başına ikiz enjektörler. Tam ride-by-wire eliptik gaz kelebekleri.

Egzoz
2-1-2 tam titanyum sistemi, paslanmaz çelik egzoz başlıkları, katalitik konvertör ve 2 lambda probu ile. Karbon fiber uç kapakları olan ikiz titanyum susturucuları
DQS Ducati Hızlı Şift ile

Şanzıman
Yukarı / Aşağı
Birincil tahrik
Düz kesme dişlileri , Oran 1.77: 1
Oran
1 = 37/15 2 = 30/16 3 = 27/18 4 = 25/20 5 = 24/22 6 = 23/24

Nihai Tahrik
Zinciri; Ön dişli 15; Arka dişli 41
Debriyaj Terliği ve hidrolik kontrollü self servo ıslak çoklu levha debriyajı

Şasi

Kare Monokok alüminyum
Ön süspansiyon
Öhlins NIX30 43mm, TiN, tamamen ayarlanabilir usd çatalı.
Ön tekerlek
3 kollu W şekli dövme hafif alaşım 3.50 “x 17”
Ön Lastik
120/70 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
Arka süspansiyon
Tamamen ayarlanabilir Ohlins TTX36 ünitesi. Ayarlanabilir bağlantı: Aşamalı / düz. Ayarlanabilir mafsallı alüminyum tek taraflı salıncak
Arka tekerlek
3 kollu W şekli dövme hafif alaşımlı 6,00 “x 17”
Arka lastik
200/55 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
Ön tekerlek
hareketli 120mm
Arka tekerlek hareketli
130mm (5.

Boyutlar ve ağırlık

Kuru ağırlık
162kg (357 lb)

Ağırlık verileri, sıvı soğutmalı modeller için motosikletin aküsüz, yağlayıcı ve soğutucu olmayan kuru ağırlığı ifade eder.

Islak ağırlık (CURB)
184kg (406lb)

Boş ağırlık, tüm işletim sarf svildikleri ve toplam kapasitenin% 90’ına kadar doldurulan bir yakıt deposu (AT standardı 93/93 uyarınca) ile toplam motosiklet ağırlığını belirtir.

Koltuk yüksekliği 830mm (32.68in)
Dingil mesafesi
1442mm (56.77in)
Tırmık 24 °
Trail 96mm
Yakıt deposu kapasitesi 17l – 4.5 galon (US)
Koltuk sayısı – Tekli koltuk

Ekipmanlar

Standart Ekipman
Sürme Modları, Güç Modları, Köşe Alma ABS, DTC, DQS yukarı / aşağı, DWC, EBC, Tam RbW, DDA + GPS ve eğimli açılı kazanım, Otomatik lastik kalibrasyonu, Titanyum bağlantı çubukları ve valfler, dengeli krank mili. Lityum iyon batarya. Yardımcı ayar düğmeleri.

YORUM YOK