Giriş Yap



2017 Ducati 1299 Panigale

2017 Ducati 1299 Panigale S1 small

2017 Ducati 1299 Panigale

Nefes kesici bir şekilde şık olan yeni 1299 Panigale, teknik mükemmellik konusunda uzlaşmaya varmak için yenilendi. Bu, 205 hp * saf adrenalin ve 106,7 lb-ft çarpıcı tork üreten benzersiz 116mm delikli yeni Superquadro motoru, Bosch Inertial Platformu ile geliştirilmiş ve en son teknolojiye sahip elektronikler maksimum kontrolü sağlar. Ducati Hızlı Vites Değiştirme, hızlı ve hassas hem vites düşürme için dizayn edildi.

* Yukarıda belirtilen güç değerleri bir şasi dinamometresi kullanılarak ölçülür. Homojenleştirilmiş güç verileri, Motosiklet Kayıt Belgesinde belirtildiği gibi homologasyon yönetmeliğine göre bir motor dinamometresi kullanılarak ölçülür. İki güç değeri farklı ölçüm ekipmanları nedeniyle farklılık gösterebilir.

1299 Panigale ve 1299 Panigale S’nin her iki 2017 modelinde en yeni Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) ve EVO versiyonları olarak bilinen Ducati Wheelie Control (DWC) bulunur. Özel 1299 Panigale S Anniversario’da ilk kez tanıtılan bu sistemler, Bologna tarafından inşa edilmiş Superbike’de benzeri görülmemiş seviyelere performans ve aktif güvenlik getiriyor. Yeni DTC ve DWC EVO, her birinin daha hızlı ve daha kesin bir şekilde müdahale edebilmesini sağlayan yepyeni bir algoritmaya göre hareket eder.

2017 Ducati 1299 Panigale S Anniversario4 small

Ducati Superbikes’in en yeni nesli, 1199 Panigale’de tanıtılan mühendislik ve tasarım çözümleri üzerine kurulu ve Superbike konseptini yol için daha aşırı derece güvenli hale getiriyor. 1299 panigale daha fazla torka sahiptir, aynı zamanda Ducati Corse tarafından geliştirilen yenilikçi çözümlerin kullanımı sayesinde günlük sürüşlerde daha kolay ve daha güvenli bir sürüş sağlarken, 1199 Panigale’den daha güçlü ve duyarlıdır. Dünya şampiyonu teknolojisini kolayca tecrübe edebilirsiniz.

1299 Panigale, gezegen üzerinde üretilen en gelişmiş ve güçlü ikiz silindirli Superquadro motoruna sahiptir. Bu motor, 116 mm çaplı pistonlarla çok daha aşırı hale getirilir; bu, ilk kez bir süper spor otomobilinde kullanılan bir değerdir. Motosiklet, şasi kurulumu açısından da gelişti. Yenilikçi monokok şasi, viraj alırken artan çevikliği garanti etmek için 24 ° direksiyon açısına sahipken, çatal pivotu da çeşitli durumlarda daha fazla arka çekişe olanak tanıyan 4 mm daha düşüktür.

1299 Panigale için özel olarak incelenen ve üç farklı Binme Modunda entegre edilmiş elektronik kit, daha da yüksek performanslı olmasını sağlıyor. Aslında Inertial Measurement Unit (IMU) varlığı sayesinde, Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) ve S versiyonunda, süspansiyon için olaya dayalı kontrol sistemi olan Öhlins Smart EC ile birlikte sunulmaktadır . Üstelik, Ducati Quick Shift (DQS), performansı daha da artırmak ve motosikleti günlük olarak daha kolay kullanmak için aşağı yön değiştirme sırasında da çalışıyor. 1299 Panigale’de, Ducati Çekiş Kontrolü (DTC), Ducati Tekerlek Kontrolü (DWC) ve Motor Fren Kontrolü (EBC), lastik ebadı ve nihai tahrik oranındaki kolay değişiklikleri sağlayan otomatik kalibrasyon sistemi ile optimize edilmiştir.

Panigale’nin her ayrıntısı, Ducati’nin köklerinin bulunduğu efsanevi spor geleneğine verilecek bir haraç. Son zamanlarda yirminci yıldönümünü kutlayan ünlü İtalyan serisinin 916-996-998 serisi gibi İtalyan tarzının benzersiz ve anında tanınabilir bir örneğidir; öyleyse 1299 Panigale inanılmaz derecede çağdaş ve pratik tasarımı ile 1199 Panigale’nin ayak izlerini takip eder ve bu tasarım sayesinde, prestijli Compasso d’Oro ödülünü kazanmıştır.

Yeni DTC EVO: maksimum güvenlik ve performans
Tamamen yeni yazılım algoritmalarına dayanan DTC EVO, müdahalesinde hem daha hassas hem de tutarlı hale gelir. Motosikletin yağsız açısını her zaman algılayan ve istenen müdahaleyi daha doğru bir şekilde yargılamak ve böylece arka tekerlek için ideal bir kayma miktarı sağlamak için (seçilen DTC EVO’ya göre) 1299’ların Bosch Atalet Ölçüm Birimi (IMU) ile arabirim oluşturur Seviye), artan hassasiyet sağlar. Ve sistem müdahale ettiğinde, eğik açıyı okumak aynı sürüş koşullarında o kadar tutarlı ve tekrarlanabilir olmasını sağlar.
Ayrıca, DTC EVO, kıvılcım ilerletme ve yakıt enjeksiyonunu değiştirmenin yanı sıra, motosikletin gaz kelebeği gövdelerindeki kelebek vanalara müdahale etme yeteneğini de ekliyor. DTC EVO sisteminin yüksek hızlı müdahalesinin gereksiz olduğu şartlar altında, kelebek vanaların kapatılması sistemin optimum yanma parametrelerini muhafaza ederken çekişi yönetmesini sağlar; böylece daha yumuşak müdahale ve motor yanıtı elde edersiniz.
Basit bir çekiş kontrol sisteminde, lastik kayması algılanırsa sistem kontrol etmek için müdahale eder. Lastik tekrar kavrayıp kayma durduğunda, sistem kaymayı tekrar gerçekleşene kadar müdahalesini azaltır ve döngü tekrar eder. Bu, detaylı olarak incelenen sistem müdahalesinin, kesin çekiş sınırı olan teorik bir “mükemmel müdahale hattı” etrafında salınımı gösterdiği bir grafikle sonuçlanır:
DTC EVO, sistem müdahalesini bu mükemmel müdahale hattına daha da yakınlaştırmak için bu salınımların büyüklüğünü azaltır:
Bu, arka lastik tutuşundaki değişiklikler gibi, farklı çekiş şartları altında özellikle avantajlıdır.
Bu artan müdahale hassasiyetine ek olarak, “1” seviyesinde ayarlandığında, DTC EVO, bir biniciyi motosikletin yalnızca en gelişmiş biniciler ve profesyonel yarışçılar tarafından kullanılabilir seviyede kontrol etmesine olanak tanıyan yeni bir işlevsellik ekler. Motosiklet bir dönüş sırasında eğilmekle birlikte, binici “normal” müdahale seviyesinin ötesinde ek arka tekerlek kaymasını çevirmede gaz kullanabilir – böylece motosikletin ön tekerleğinin çevresinde daha da dönmesi ve aracın yolunu kapatması mümkündür. çevirin. Seviye 1’deki DTC EVO, aktif çekiş kontrolüyle arka tekerleklerin direksiyona etkin bir şekilde izin vererek bu milin oluşmasını sağlar.
DTC EVO, tutarlılığı ve müdahale hassasiyetini arttırarak motosikletin dinamik davranışını ayarlamanın yepyeni bir yolunu açarak, 1299 Panigale ve 1299 Panigale S’nin maksimum viraj performansı ve en yüksek güvenlik seviyesindeki hızlanma oranını sunar.
DTC sisteminin tamamlanması DWC EVO’dur ve DWC EVO, ön tekerlek kaldırma kontrolünde ve emniyette maksimum hızlanmaya izin vermek için Bosch IMU’nun 1299 adımında bilgi kullanmaktadır. DWC EVO, tamamen yeni bir yazılım kullanarak tekerleklerin oluşumunu ve ciddiyetini daha doğru algılar ve onları yüksek düzeyde sağlamlık ve hassasiyetle kontrol etmek için müdahale eder.
Beygir gücü ve tork Gezegende
üretilen en gelişmiş ve güçlü ikiz silindir, 116 mm çapında pistonlar kullanır; bu değer, yüksek performanslı süper spor ikiz silindirli yol motosikletinde ilk kez kullanılmaktadır. Süper quadro motoru (çok geniş kare deliğinden ve vuruş oranından dolayı), tork, 8.750 rpm’de 144.6 Nm’ye eşitken, üretim ikiz silindiri için kilometre taşı seviyesi olan 10.500 rpm’de 205 hp’ye sahiptir. Biniciye sunulan Sürüş Modları, sürüş tarzını ve koşullarına göre dağıtımı düzenlemek mümkündür.
Motor, seri boyunca hızlı tepki verecek şekilde yüksek torka sahip olacak şekilde inşa edilmiştir. Valf açıklık kontrol aralıkları önceki versiyondaki gibi her 24.000 km’de kaldı.
Yeni bir dönüm noktası
116 mm çaplı pistonlar Superquadro’ya yeni rekorlar çıkardı. Pistonlar “kutu kutusu” halindeyken pinin bakan bir DLC (Diamond Like Carbon) vardır. Sıkıştırma oranı 12.6: 1 iken, 116 mm delik ve 60.8 mm strokla birlikte toplam yer değiştirme 1.285 cm³’ü ifade etmektedir.
Superquadro motor, çerçevenin yapısal bir parçası olarak yaratıldı ve böylece formu mümkün olan en iyi konformasyon, ağırlık dağılımı ve esneklik ile tasarlandı. Silindirler yine de birbirlerine 90 ° açı ile ön silindir ile yatay düzlem arasında 21 ° açı ile geri çekilir. Bu, motorun klasik bir L-şeklinde ikiz silindirle mümkün olana oranla daha ileri yerleştirilmesini ve ön ile arka arasındaki ağırlık dağılımını geliştirir.
Krank kutuları, Vacural® teknolojisi kullanılarak vakumla kalıp haline getirilir. Bu prosedür maksimum ağırlık tasarrufu, tutarlı duvar kalınlığı ve üstün sağlamlık sağlar. Krank mili, su ceketi silindirlerin çelik çubuklarının etrafına yerleştirilecek ve montajın ilk aşamaları sırasında taban yivlerine sokacak şekilde şekillendirilir. Bu tasarım, silindir kafasının direkt olarak krank karterine sabitlenmesiyle, yapısal bir sertliğe duyulan gereksinimi, azaltılmış boyutlar açısından önemli bir fayda ile birleştirmektedir.

Bilyalı rulmanların olmaması, aşırı güç için gerekli rijitliği ve kuvveti arttırmak için daha geniş bir çapa sahip olan bir krank mili ve aynı zamanda ana yataklar etrafındaki alanda tabanın daha büyük bir bölümünü mümkün kılmaktadır. Superquadro 1,285 cm³ modeli, 116 mm çaplı pistonların daha büyük yükünü desteklemek için değiştirilmiş dengeleme ve yenilikçi çubuklara sahip bir krank mili içerir.

Ana bölüm, taban içindeki özel kanallar vasıtasıyla sıkıştırılmış yağ ile yağlanmaktadır. Bu yöntem, ileri bir özellik – MotoGP yarışları için kullanılan motorlarda olduğu gibi, krank karterinde vakum oluşturan loblu bir pompa sayesinde, krank milinin yeterince yağlandığını ve yağın hızlı bir şekilde toplanmasını sağlar.
Pompa, özel yüksek mukavemetli bir tekno-polimerden yapılmış bir dizi dişli tarafından taşınan bir şaft tarafından çalıştırılır ve krank karteri alanını kontrollü sabit vakum koşullarında pistonların altında tutar, aşağı hareket ve krank mili dönüşü sırasında direnci azaltır ve yağlamanın Yağ motorun herhangi bir koşulda verimli bir şekilde toplanır.
Emme valfleri 46,8 mm çaplı titanyum ve çelik egzoz valfleri 38,2 mm çapında iken gaz kelebeği gövdeleri oval kesit ve 67,5 mm çapa eşit bir çapa sahiptir. Gaz kelebekleri, birbirlerinden bağımsız olarak tam bir Ride-by-Wire sistemi ile çalışır ve her biri 2 enjektör bulunur – ilki gaz kelebeği gövdesinin altında bulunur ve düşük yük koşullarında motoru tedarik etmek için kullanılırken ikincisi, Gaz kelebeği gövdesi, motor daha yüksek performans gerektirdiğinde etkinleştirilir.
Temiz güç
Bir kez daha Superquadro, daha az çevrimsel yanma dağılımı ile, mümkün olan en iyi performansı ve düzenli çalışmayı mümkün kılan bir motor ayarı için bir ikincil hava enjeksiyon sistemi içeriyor. Bu sistem yanmamış hidrokarbonların tam oksidasyonunu sağlar, böylece karbon dioksit ve karbon monoksit (CO) düzeylerini etkin bir şekilde azaltır. İkincil hava valfı sayesinde hava kutusundan doğrudan temiz hava girişi her kafanın egzoz portuna (egzoz supabından hemen sonra) getirilebilir. Kontrollü bir oksijen girişi ile, çıkan atık gazlar, aksi takdirde atmosfere girecek yanmamış yakıt parçacıklarını giderecek şekilde tamamen yakılabilir.
Temel Desmo
Böyle aşırı bir motor, Ducati’nin kullandığı Desmodromik dağıtım sisteminin temel özelliklerini daha da ileri götürür. Superquadro’nun yüksek işleyen hızı ve valflerin boyutu göz önüne alındığında, rockerler sadece sıradan yaylar kullanılırsa kam profillerinin kapanmasını takip edemezlerdi. Öte yandan Desmo sistemi ile vanalar, açma aşamasında olduğu gibi aynı teknik ve hassaslıkla mekanik olarak kapatılır ve böylece cam profilleri, projenin performans hedefi gereksinimlerini karşılayan daha güçlü ve aşırı zamanlama sağlar. Tüm Ducati modellerinde kullanılan bu sistem, Superbikes’ta olduğu kadar Ducati Corse Desmosedici MotoGP’de de değerini gösteriyor.
Hassas güç Superquadro eksantrik millerini
kontrol etmek için kombine bir dişli kutusu yapılandırması kullanır. Bir zincir, krank milini başa sabitlenmiş bir dişliye bağlar. Bu dişli çifte bir takım sete sahiptir – zincir tarafından yönlendirilen set ve emme ve egzoz eksantrik millerine sabitlenmiş iki diğeri tahrik eden bir takım. Eksantrik millerinin uçlarındaki dişlilerin konumu, optimum zamanlama hassasiyetine izin vermek için ayarlanabilir.
Her bir kafanın egzoz eksantrik mili ucunda, bir santrifüj dekompresör bulunur. Devreye alma esnasında, cihaz eksantrik mili açma lobunun profilinin değiştirilmesine ve bu sayede kompresyon aşamasında yanma odasındaki basıncı düşüren hafif bir valf kaldırılmasına neden olur. Sıkıştırma basıncındaki bu azalma, geçmişe oranla çok küçük bir elektrik marş ve çok daha küçük bir pil kullanımını mümkün kılar. Motor patladığında, rölanti devri ve ortaya çıkan santrifüj kuvveti, kaldırılmış valfın etkisini ortadan kaldırmak için aracın yapılandırmasını değiştirerek motoru normal çalışma durumuna döndürür.
Şanzıman, altı ileri vites kutusu ile birlikte, aşamalı bir kendini-servo mekanizmasına sahip olan ıslak bir kavramayla yönetilir ve bu da, diskler üzerindeki yükün, debriyajı çalıştırmak için binicinin gerektirdiği kol kuvvetinden ödün vermeden arttırılmasını sağlar. Bu sonuç, yüksek torklu bir şanzuman için şartların optimum bir kombinasyonu ile birlikte binici için yüksek konfor seviyesidir. Sportif sürüş koşullarında, tekrarlayan vites küçültme ve agresif yavaşlama ile, aynı mekanizma, kavrama diskleri üzerindeki basıncı düşürerek, bunların manivela debriyaj modunda çalışmasını sağlar. Buna ek olarak, Superquadro, elektronik vites değiştiren stratejiden en iyi şekilde yararlanmak için vazgeçilmez olan MotoGP için geliştirilmiş yenilikçi bir dişli sensörüne sahiptir.
Elektronik Teknoloji
1299 Panigale elektronik sistemler için bir kriter sağlar. Son derece gelişmiş elektronik kit, üç eksenle ilişkili hızlanma ölçen ve motosikletin rulo ve perde açısını hesaplayan Inertial Measurement Unit (IMU) tarafından desteklenmektedir. IMU, Cornering ABS, Ducati Wheelie Control EVO (DWC) ve S sürümünde, süspansiyonun olay bazlı bir kontrol sistemi olan Öhlins Smart EC’yi tanıtan elektronik kitin performansını artırmayı mümkün kıldı. İlk defa, Ducati Hızlı Değişim (DQS), vites küçültme için de işlev görür. Ayrıca, 1299 Panigale Ride-by-Wire (RbW) sistemi, Ducati Veri Analiz Cihazı (DDA +) ve Ducati Binme Modları, Ducati Çekiş Kontrolü (DTC), Ducati Wheelie Kontrolü EVO (DWC), Ducati Hızlı Vites Değiştirme (DQS), Köşe Alma ABS, Motor Fren Kontrolü (EBC) ve S versiyonuyla da etkileşime giren Öhlins Akıllı AT süspansiyonu. S versiyonunda, elektronik cihazların etkileyici sunumu, parça kullanımı sırasında DTC EVO, DWC EVO veya EBC sistemlerini düzenlemek için, yarış motosikletlerinde olduğu gibi, gidalar üzerinde yardımcı düğmeler de içerir.

Ducati Çekiş Kontrolü EVO (DTC)
Ducati’nin başarılı bir başarı hikayesi olan DTC EVO sistemi, 1299 Panigale için daha da mükemmelleşti ve tamamen elektronik kit ile bütünleşti. MotoGP ve Superbike Dünya Şampiyonları tarafından kullanılan Ducati Corse modelleri için oluşturulan yazılım mantığından yararlanır ve bir takım biniciler ve profesyonel test yarışçıları tarafından geliştirilen sekiz profil arasından seçim sunar.
Sol tutma kolu anahtarlarıyla erişilebilen ve TFT göstergeleri ile görselleştirilebilen sistem, binicinin sekiz mevcut profil arasından seçim yapmasına imkân tanır – her biri arka tekerlek eğirme kontrolü için birinden bir kişiye bir tolerans değeri tedarik edecek şekilde programlanmıştır sekiz. Sekizinci seviye, en eğlenceli binicileri hedef alan birinci seviye daha fazla tolerans ve asgari müdahaleye sahipken, en ufak bir eğirme işaretinde harekete geçiren maksimum güvenlik sağlar. DTC EVO sistemi ve seçilen seviye, seçilen Sürüş Modundaki herhangi bir değişikliği takiben sürücüye mevcut etkileşim seviyesini anımsatmak için enstrümantasyonda kalıcı olarak görselleştirilir.

Dukati Hızlı Geçiş (DQS) yukarı / aşağı
DQS sistemi şimdi yukarı / aşağı işlevselliği sunuyor, bu da debriyajı kullanmadan her iki yönde de dişlileri değiştirmek için daha hızlı ve daha verimli vardiya sağlar. Sistem, kol mekanizmasına entegre edilmiş iki yönlü bir mikro anahtar içerir ve vites mekanizması her çalıştırıldığında ECU’ya bir sinyal gönderir. Sistem, vites küçültme sırasında otomatik blipper fonksiyonu eklemek için motor kontrol elektroniği ile arabirim oluşturan vites değiştirme ve vites küçültmeleri için farklı çalışıyor. Bu, sürücünün herhangi bir müdahalesi olmaksızın dişlilerin sorunsuz bir şekilde örgü yapmasını ve terlik debriyajı ve EBC ile kombine edilmesini sağlar ve en agresif sürüş esnasında bile tam kontrollü kesintisiz downshifts’i kolaylaştırır.

Ducati Wheelie Control EVO (DWC)
DWC EVO, Ducati’nin yarış deneyiminden geliştirilen bir kumanda sistemidir. IMU sayesinde hız, ivme, yağsız ve eğim açıları gibi bir dizi parametrenin bulunduğu bir algoritma kullanıyor ve ön tekerleğin yerden kaldırılıp kaldırılmadığını ve ne kadar kaldığını hesaplıyor. Halihazırda seçilen ayara göre, sistem, tekeri kontrol etmek için güç ve tork seviyelerini düşürerek müdahale eder. DTC EVO gibi DWC EVO da 8 farklı seviyeye ayarlanabilir. Seçilen Sürüş Modundaki herhangi bir değişikliği takiben sürücüye mevcut etkileşim seviyesini hatırlatmak için gösterge panelinde DWC EVO sistemi ve seçilen seviye sürekli olarak gösterilir.

Motor Fren Kontrolü (EBC)
EBC (Motor Fren Kontrolü), sürücüler aracın aşırı koşullarda istikrarını optimize etmelerine yardımcı olmak ve bir dönüşe girerken kuvvet dengeleyerek MotoGP ve Superbike dünya şampiyonaları için yarışlar sırasında mükemmelleşmek için Ducati Corse tarafından mükemmelleştirildi. Yoğun motor frenleme durumunda arka lastik üzerinde etki yapar. EBC, aşırı frenleme sırasında gaz kelebeği valfinin konumu, seçilen vites ve krank milinin yavaşlamasını izler ve geriye doğru torku ayarlamak için Ride-by-Wire sistemi tarafından aktive edilen gaz kelebeğinin açılmasını düzenler. Lastiğe uygulanır.

Ducati Elektronik Süspansiyon (DES) ve Öhlins Smart EC
1299 Panigale S, süspansiyon için olaya dayalı bir kontrol sistemi olan yenilikçi Öhlins Smart EC sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem, kademeli motorların kullanımı sayesinde ve motosikletin diğer ECU’lar tarafından ölçülen ve / veya geliştirilen sinyalleri dikkate alarak, viraj alma tutuşunu, kararlılığını, frenlemesini, köşe girişini iyileştirmek için kullanım sırasında süspansiyonun ayarını değiştirir Ve taşıma. Öhlins ile birlikte geliştirilen sistem, çatal borular üzerinde TIN ile işleme tabi tutulan bir NIX-30 çatalı, bir TTX amortisörü ve her birini bağımsız olarak düzenleyen bir direksiyon amortisörü kullanıyor.

Ducati Binme Modları
2010’da Multistrada 1200 kazanan çok ödüllü ilk kez tanıtılan Ducati Binme Modları, motosiklet mühendisliği dünyasında bir değişiklik yaptı ve biniciye mükemmel bir kurulum sağlamak için üç önceden seçilmiş mod arasından seçim yapabiliyor. Her binici ve her türlü hava durumu ve yol şartları için. Her Binme Modu motorun karakterini ve hareket halindeyken bile süspansiyonun ayarlarını değiştirmek için programlanmıştır. Mevcut modlar son derece gelişmiş özel teknolojilerin birleşimidir.

Yarış Binme Modu Yarış Binme Modunu
seçerek, binici 205 hp gücüne, doğrudan gaz kelebeği tepkisine ve S versiyonunda süspansiyon için özel bir pist ayarına güvenebilir. Yarış modu, yarış pistinde maksimum performans için önceden tanımlanmış bir DTC EVO, DWC EVO, EBC ve ABS seviyesini içerir; sadece ön tekerleğin üzerinde çalışır ve Köşe çıkarma işlevi devre dışı bırakılmıştır.
Spor Sürüş Modu
seçerken, yarış pisti veya yolcu binicisi bir spor gaz kelebeği tepkisi ile 205 hp’lik teslimata ve S sürümünde süspansiyonun spor türü ayarına güvenebilir. Spor modunda, önceden belirlenmiş DTC EVO, DWC EVO, EBC ve ABS seviyeleri, yolda spor performansı için ayarlanır. Frenleme etkinleştirildiğinde arka tekerlek kaldırma kontrolü ve köşe işlevi, viraj alırken maksimum performans sağlar.

Sürüş Modu
Yolcu veya yarış pistinde hafif bir gaz kelebeği ile 120 hp’lik bir teslimat sağlarken, S modeli de küçük tutuşlu koşullar için optimize edilmiş süspansiyon ayarı sağlar. DTC EVO, DWC EVO, EBC ve ABS’nin önceden tanımlanmış seviyeleri, maksimum emniyet sağlamak üzere ayarlanır, frenleme sırt tekerleği kaldırmayı tamamen ortadan kaldırır ve Köşe imalatı fonksiyonu ayarı da maksimum güvenlik sağlar.

TFT Göstergeler
1299 Panigale’nin TFT (İnce Filmli Transistör) enstrümantasyonu veri görselleştirme alanında en gelişmiş teknolojiyi kullanmaktadır. Renkli ekranın konfigürasyonu değiştirilebilir ve bilgiler sürülme koşullarına göre mümkün olan en net şekilde görüntülenmesi için seçilen Binme Moduna otomatik olarak ayarlanır ve çok düşük durumlarda bile karakterlerin ve arka planın renklerini tersine çevirir görünürlüğü. Yüksek tanımlı gösterge paneli, ana ekranın sol üst köşesinde 90 ° açı olan bir ekranda 1.000 ila 12.000 devir sayısını gösterir; motor hız arttıkça ekranda artan ışık çubukları ekler ve ekranın ana rakamlarını büyütür. Dizin (1’den 12’ye) teker teker, Ilgili değere ulaşıldığında. Ekranın alt kısmında soldan sağa doğru, mevcut durum ve / veya Binme Modlarının ayarları gösterilirken ekranın sağ tarafında bir vites göstergesi bulunur. Parça görselleştirme modu seçildiğinde, ilk kez yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir. İlk kez yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir. İlk kez yağsız açı da görüntülenir. Gösterge paneli üzerinde Tur Zamanı işlevi etkinleştirilirse, tek tek zamanlar görüntülendiğinde, her turun en yüksek hızı ve maksimum eğimli açısı da gösterilir.

Ducati Data Analyzer + GPS (DDA + GPS)
Mac uyumlu yazılımı ve bir USB veri kurtarma cihazını içeren Ducati Data Analyzer (DDA) ile, motosikletin ve binicinin performansını belirli alanlardaki grafik sunumlarla değerlendirmek mümkündür. veri. DDA + GPS, GPS işlevine sahip Ducati Data Analyzer’ın en yeni jenerasyonudur ve 1299 Panigale’nin bir parkurun bitiş çizgisini her aştığında otomatik olarak her tur zamanlamasını kaydeder. Bitiş çizgisini aşan sürücü yüksek huzmeli flaş düğmesine bastığında, bu son derece yenilikçi sistem konumun koordinatlarını kaydeder ve tamamlandıktan sonra her ardışık turun zamanlamalarını kaydeder.
DDA + GPS, 1299 Panigale ve 1299 Panigale S için Ducati Performans Tak ve Kullan özelliği olarak mevcuttur.
Yarış motosikletleri için vazgeçilmez bir araç olan DDA +, gaz kelebeği, motosiklet hızı, seçilen vites, motor sıcaklığı, yol mesafesi, dev / dak ve tur zamanları gibi geniş bir veri yelpazesi kaydedebilir. DTC EVO endeksini kaydetmek için bir veri toplama kanalı piyasaya sürüldü ve arka tekerlek eğirme durumunda DTC EVO’nun etkileşim seviyesini gösteren grafik çizgi olarak sunuldu. Yorucu açılar dahil olmak üzere, binicinin ve motosikletin performansını karşılaştırmak ve analiz etmek için veriler, bir yolculuk veya yolculuğa çıktıktan sonra indirilebilir.
Monocoque Teknolojisi
1299 Panigale’nin şasisi en iyi Ducati teknolojisidir. Hiper rekabetçi yarış dünyasında geliştirilen son derece kompakt monokok yapısı havayolu kutusunu bütünleştirir, motosikletin azaltılmış ağırlığını korumaya büyük katkıda bulunur. Bu ağırlık, 1299 Panigale için sadece 166.5 kg (367 lb) kuru ağırlıktır.
Mukavemeti artırmak için alüminyumda bulunan kompakt monokok yapısı, Superquadro motorunu yapısal bir unsur olarak kullanıyor. Doğrudan silindir kafalarına sabitlenir ve ön kısımda direksiyon başlığı yatakları bulunur. Geleneksel bir şasi olmanın yanı sıra, monokok da hava kutusu görevi görür. İçinde, hava filtreleri ile birlikte, gaz kelebeği gövdeleri ve yakıt devresi, enjektörlerle tamamlanmıştır. Alüminyum tank monte edildiğinde, alt kısmı hava kutusunu üst kapak olarak kapatır. Direksiyon açısı 24 ° ve iz 96 mm’dir.
Şase ayarı, aynı zamanda, 4 mm’lik daha düşük bir mafsal noktasına sahip tek taraflı bir salıncak ihtiva eder. 1299 Panigale’nin toplam dingil mesafesi 1,437 mm iken ağırlık dağılımı, ön yüzde 52, arka tarafta ise% 48, ortalama bir binici için.
Egzoz sistemi motorun altına monte edilir ve alüminyum alaşım arka subframe ve magnezyum ön subframe ile birlikte, mükemmel bir çeviklik sağlayan araç kitlesinin merkezileştirilmesini sağlar.
Süspansiyon
1299 Panigale, hafif, basınçlı 50 mm Marzocchi çatal ve eloksallı alüminyum sürgüleri içerir. Şık bir şampanya rengi kaplamaya sahip olan çatal sürgüleri, siyah eloksal kaplamalı ve görkemli biçimde tasarlanmış alüminyum tabanlı alüminyum dikmeler içerir. Çatal, sıkıştırma, geri tepme ve yay önyüklemesinde tamamen ayarlanabilir ve ayrıca, her destek için geleneksel sistemlere kıyasla mümkün olduğunca az yağ kullanarak, ağırlık azalmasına biraz katkıda bulunan basınçlı bir hidrolik sistemi vardır. 1299 Panigale’nin arka süspansiyonu tamamen ayarlanabilir bir Sachs amortisörü tarafından kontrol edilir. 1299 Panigale S, Öhlins Smart EC olay tabanlı süspansiyon ile donatılmıştır,
Frenleme Sistemi
Tüm 1299 Panigale / Panigale R serisi monoblok Brembo M50 kaliperler ile donatılmıştır ve kompakt olacak şekilde tasarlanmıştır, aynı zamanda ağırlığı önemli ölçüde azaltır. Kallperler, tek bir alaşımdan imal edilmiş ve en zorlu frenleme dönemlerinde deformasyona karşı artan rijitlik ve direnç sağlamıştır. Hidrolik sistemle elde edilen performans artışı muhteşem frenleme verimliliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda maniveladaki hassas yanıt vermeyi de geliştirir. Çift monoblok Brembo kaliperlerinin her biri, 330 mm çaplı diskleri kavrayan dört 30 mm çaplı pistona sahiptir ve mükemmel frenleme verimliliğini sağlar.

Tekerlekler ve lastikler
1299 Panigale dökme alüminyum tri-Y ile donatılmış olsa da ön geniş 3,5 inç ve hızlanma ve frenleme sırasında yön ve inanılmaz performans hızlı bir değişim sağlamak için arka geniş 6 inç 1299 Panigale S sahiptir, jantlar Zarif dövme ve makine bitmiş tri-W tekerlekleri, daha iyi performans için daha hafiftir.
Tüm 1299 Panigale serisi, sadece Pirelli Diablo Supercorsa SP lastikleriyle donatılmıştır. Bunlar, Superstock 1000 FIM Cup’da kullanılan lastiklerin yol versiyonlarıdır: önde 120/70 ZR17 ve arkada 200/55 x ZR17.
Hem düzlüklerde hem de viraj alırken hassasiyeti korumak üzere tasarlanan 200/55 x ZR17 arka tekerlek, temas yamasını ve dönüş hızını önemli ölçüde artırarak 200 mm genişliğe daha yüksek bir profil ekler. Pirelli ve Ducati teknisyenleri, ön ve arka profiller arasında mükemmel bir sinerji elde etmek için birlikte çalışarak, şasi için kullanılan monokok teknolojisi sayesinde virajlarda benzersiz hassas yol hissi ve olağanüstü yönlü çeviklik sağlıyorlar.
Lastikler için kullanılan yapı ve bileşik doğrudan Pirelli’nin Dünya Süperbayram Şampiyonası tecrübesinden türetilmiştir. Lastik karkasları aşırı frenleme esnasında sertliği garanti etmek için dizayn edilmiştir ve dış bölümler temas alanını en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır; Ayrıca, lastik izlerinin çift bileşimi hızlı ısınmayı ve tutarlı tutmayı kolaylaştıran polimerler içerir.

Motor Tipi
Superquadro L-Twin, 4 Silindir başına desmodromik olarak çalıştırılan supaplar, sıvı
soğutmalı
Deplasman 1285cc

Boş x Strok 116×60.8mm
Sıkıştırma oranı
12.6: 1
Güç
150.5 kW (205 hp) @ 10.500 rpm
Tork
144.6 Nm (106.7 lb-ft) @ 8,750 rpm

Yukarıda belirtilen güç değerleri bir şasi dinamometresi kullanılarak ölçülür. Homojenleştirilmiş güç verileri, Motosiklet Kayıt Belgesinde belirtildiği gibi homologasyon yönetmeliğine göre bir motor dinamometresi kullanılarak ölçülür. İki güç değeri farklı ölçüm ekipmanları nedeniyle farklılık gösterebilir.
Yakıt enjeksiyonu
Elektronik yakıt enjeksiyon sistemi. Silindir başına ikiz enjektörler. Tam ride-by-wire eliptik gaz kelebekleri. Katalitik konvertör ve 2 lambda sondalı
egzoz
2-1-2 sistemi. Alumimum uç kapakları olan ikiz paslanmaz çelik susturucular
DQS Ducati Hızlı Şift ile

Şanzıman
Yukarı / Aşağı
Birincil tahrik
Düz kesme dişlileri , Oran 1.77: 1
Oran
1 = 37/15 2 = 30/16 3 = 27/18 4 = 25/20 5 = 24/22 6 = 23/24
Nihai Tahrik
Zinciri; Ön dişli 15; Arka dişli 39
Debriyaj
Terliği ve hidrolik kontrollü kendini-servo ıslak çoklu levha debriyaj

Şasi

Kare Monokok Alüminyum
Ön süspansiyon
Marzocchi 50 mm basınçlı ve tamamen ayarlanabilir Çapraz sert eloksallı alüminyum hafif kaydırıcı
Ön tekerlek
3 kollu hafif alaşım 3.50 “x 17”
Ön Lastik
120/70 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
Arka süspansiyon
Tamamıyla ayarlanabilir Sachs ünitesi. Ayarlanabilir bağlantı: Aşamalı / düz. Alüminyum tek taraflı swingarm
Arka tekerlek
3 kollu hafif alaşım 6.00 “x 17”
Arka lastik
200/55 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
Ön tekerlek
hareketli 120mm (4.72in)
Arka tekerlek hareketli
130mm (5.

Boyutlar ve ağırlık

Kuru ağırlık
166.5kg (367 lb)

Ağırlık verileri, sıvı soğutmalı modeller için motosikletin batarya içermeyen, yağlayıcılar ve soğutucuların kuru ağırlığı anlamına gelir.
Islak ağırlık (CURB)
190.5kg (420lb)

Boş ağırlıklar , tüm işletim sarf svildikleri ve toplam kapasitenin% 90’ına kadar doldurulan bir yakıt deposu (AT standardı 93/93’e göre) ile toplam motosiklet ağırlığını gösterir.
Koltuk yükseklik
830mm (32.68in)
Dingil mesafesi
1437mm (56.6in)
Rake
24 °
Trail
96mm (3.78in)
Yakıt deposu kapasitesi
17L – 4.5 galon (ABD)
Koltuk sayısı Çift koltuk

Ekipmanlar

Standart Ekipmanlar
Sürüş modları, güç modları, viraj alma ABS, DTC, DQS yukarı / aşağı, DWC, EBC, tamamen RbW, otomatik lastik kalibrasyonu, yardımcı ayar düğmeleri hazır, GPS ile hazır DDA +
Ek parçalar Yolcu koltuğu ve ayak gövdeleri Kit

Standart Euro 3

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok