Giriş Yap



2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT İlk Sürüş İncelemesi

Kawasaki Versys 650 ABS/LT

Önemli güncellemeler ve daha fazla çok yönlülük kazanan isimsiz bir kahraman

 

Sean Alexander, 18 Aralık 2014 36, Fotolar: Kawasaki

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT İlk Sürüş İncelemesi

İlk kez Kaliforniya olmayan uyumlu 49-state model olarak 2008 yılında A.B.D.’ye tanıtılan Kawasaki Versys 650, gazeteciler, deneyimli sürücüler ve dayanıklı sportif motosiklet ve gerçek anlamda rahat şasinin pratik bir karışımını takdir eden gezicilerden övgüler aldı. Motorcyle.com’un orijinal Versys hakkındaki en ses getiren şikayeti, yalnızca Kaliforniya’da yasal olmamasıydı ancak bu bile A.B.D.’nin en büyük magazin dergilerinden birinden 2008 Yılın Motosikleti onurunu almasına engel olamadı.

2008 Kawasaki Versys İlk Kez Sahnede

Kawasaki, Kaliforniya uygunluğunu aldığı 2009 yılında Versys’i her yerde yasal kıldı. 2010 güncellemesi, titreşimleri yumuşatmayı ve ön far stilinde küçük estetik değişiklikler yapmayı ve aynı zamanda belirli devirlerde panellerinin birbirini titretmesine neden olan gürültüyle yankılanan üst kaporta alanını ortadan kaldırmayı amaçlayan sayısız ufak tefek ince ayarlara şahit olmuştur. 2013 model Versys 650, 2012 yılında Kuzey Amerika’da dünyanın geri kalanında edinilen bir özellik olan ABS frenlerini edindi.

Bu özellik, güncellenen ve kayda değer ölçüde yeniden dizayn edilen 2015 Kawasaki Versys 650 ve büyük kardeşi Versys 1000 LT’nin yanı sıra 650 LT spor/macera motosikletlerinin basın lansmanı için engebeli İtalyan Sicilya adasına getirdi.

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT
2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT

 

Dikey koltuk ve rahat ayak basamağı (peg) konumları, gezici kullanımı veya tur gezilerine uygun ergonomik bir üçgen barındırır. Burada resmedilen LT versiyonunda, standart Versys ABS özelliğine heybe ve el koruyucuları eklenmiştir.

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT
2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT

 

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT, eski yarış tutkunlarının bildiği, efsane Targa Florio için kullanılan orijinal yolun gerçek yüzeyi ve birkaç kesiti olan dar ve virajlı Sicilya yolları boyunca gitmek için son derece eğlenceli bir motosikletti. Her zamanki gibi, yeni LT arnavut kaldırımlı sokaklar, engebeli araziler ve adanın her yerinde modern superbike’ın başarmayı umut edemeyeceği şekilde rahat ve sakin kalmıştır.

Yeni Versys’in yüzü, önceki versiyonun hantal burnunda çok daha yakışıklı. Daha büyük ve ayarlanabilir ön cam ile ilave rüzgar koruması sağlar.

Her zaman 2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT‘in sürüş konumunun, özellikle de gidonlarının kıvrım ve konumlandırmasının dar virajlarda geri ve ileri dönüşleri Versys’i ruha işleyen dürüst sportif hüneri varmış gibi gösterecek kadar mükemmel olduğunu düşünürdüm. Bu, sürüşlerin gerçekten hızlandığı atiklik, geribildirim ve anında süratten yoksun olduklarından Honda NC700X veya Suzuki V-Strom seven Versys sınıfı gezicilerin gerçekten teklif edemeyeceği bir şey. Bu performans özellikleri, 650 LT’leri Mt. Etna’nın eğimleri boyunca yer alan kıvrımlı volkanik yollarda sürerken her delikte hızlandırdı.

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT
2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT

 

Kawasaki, 2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT‘nin sade yüzünü Kawasaki’nin Ninja modellerinden esinlenerek yeni bir üst kaporta ve ön farların yan yana dizilmesiyle yenilemeye dair akıllıca bir karar verdi. Yeni “Kawasaki Yüzü” 650 ve (önceki çirkin) Versys 1000’i doğrudan etkin bir şekilde güzel motosikletlere dönüştürür diyebilirim. İlave bonus olarak, dışa dönük versiyondan daha büyük ve herhangi bir alet gerekmeden yüksekliği ayarlanabilen daha uzun ve daha geniş bir ön cama monte edilen yeni kaporta üstü.

Büyük kaporta ve camın ilave koruması, basın sürüşü grubumuzu dondurucu sıcaklıklar ve sağanak yağmur duşuna maruz bıraktığından oldukça takdir edildi. Suyu bana sıçramadan etrafına yönelen pervane akım alanlarına yönlendiren hava yönetimi oldukça etkili. Ayrıca, LT modelinin ellerim ve bileklerimin etrafındaki ıslaklığı azaltan ve rüzgarın üşütücü etkisini azaltan standart el koruyucuları da takdire şayandı. Bana sorarsanız bu oldukça iyi: daha iyi görünüm ve daha etkili.

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT
2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT

 

Kawasaki, yüksek rpm gücünü artırdığını iddia ettikleri yeni bir tek parça egzoz tasarıma geçti. Aslında sürüşümüz sırasında itiş de pek bir fark görmedim; fark ettiğim şey 2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT modelinin kırmızı çizgisinin aslında 500 rpm ila 10.000 rpm arasında düştüğünü fark ettim ki bu Kawasaki’nin kısa teknik açılmada bahsetmediği bir konu. Bahsetmedikleri bir diğer şey ise: 2015 motorunun kompresyon oranının 10.6:1’den 10.8:1’e artış işe onda iki oranında daha yüksek olarak belirtilmesidir. Ancak, yakıt verimini artırmak için motorun ECU ayarına ince ayar yapıldığından bahsetseler de ayrıntıları paylaşmak zorunda değillerdir.

2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT
2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT

 

Kesinlikle paylaşmaya değer olan nokta, 2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT modelinin daha geniş üst kesime sahip yeni depo sayesinde yakıt kapasitesinin yarım galon daha artırmıştır. ECU ince ayarlarıyla eşleştirilen Kawasaki, 2015 modelinin 5,5 galon haznesinin onu hiç olmadığı kadar ileri taşıyacağı iddiasında. 2009 yılında Versys ile kendi başıma ortalama 140 mil (5 galon) yaptım ancak oldukça agresif bir sürücüyümdür. Ortalama gezici veya gezgin 2015 modelinde yakıt doldurma arasında 200 mile yakın veya daha fazlasını görebilir.

Versys’e 2010 modeli için monte edilen lastik izoleli üst-arka motor eklendi ancak Kawasaki bir çift ön montajı 649cc paralel-İkiz enerji santralindeki 180 derece milin titreşimlerini sürekli yumuşatmaya çalışarak yalıtmıştır. Onlar bunun için çabalarken, gidonları lastik kaplı birimlerle değiştirdi. 2010 modifikasyonu genel titreşim seviyelerinde marjinal bir fark yarattığından ancak ufak bir yarar sağlamıştır.

Yeni 2015 Kawasaki Versys 650 ABS/LT‘teki titreşim azaltma stratejileri bir sürücüyü hoş olmayan ürpertilerden hoşça koruyabilir. Ancak, bu iki yeni lastik motor montajı ve yalıtılmış barların Versys 650 ABS ve LT modellerini tamamen yeni bir konuma taşıdığını keşfetmek bir milden az bir sürüş gerektirir: gerçek dünyada gerçekten pürüzsüz hissettiren paralel-İkizler. Önceki modellerle kıyaslandığında güncellemenin öne çıkan etkilerinden biri de tıkırtı sesi yok, ürkütücü gövde parçaları yok, yerine yalnızca hoş, kullanılabilir ve sürücüsünün istediği şekilde kolaylıkla erişebildiği itiş var. Tıkırtı ve sürücü rahatsızlıkların bahsederken, eski Versys modelleri zaman zaman hantal olarak bile tanımlanabilecek aşırı çentikli kaymadan muzdarip gibi görünüyor. Kawasaki dişli kutusu yenilemeleri üstlenmedi ancak ben ve birkaç editör daha önce sürdüğümüz eski Versys ile kıyaslandığında 2015 test motorlarının vites değiştirirken kayda değer oranda daha pürüzsüz ve sessiz olduğuna inanıyoruz. Bu da kesinlikle olumlu.

 

Video incelemesini buradan izleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

1 Yorum

Yasaklar, vergiler ve cezalar

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok