Giriş Yap



2015 Honda CRF450R İlk Sürüş incelemesi

2015-Honda-CRF450R
2015-Honda-CRF450R
2015-Honda-CRF450R

2015 Honda CRF450R İlk Sürüş incelemesi, CRF450R ile (8699 $ artı 310 $) 450 motokros sınıfında her zamanki gibi Honda için ayrıntılandırma önemlidir.
Büyük Kırmızı’nın yapılan 15 düzenleme ile inceltilen motor tasarımı, anında ayarlanabilen motor gücü modları, KYB’nin ikinci nesil hava çatalı ile artırılan/çok sayıda sıkıştırma, fren ve donanım geliştirmeleri ile bir çok yenilik görmüştür.

CRF450
CRF450

Arazide çok çeşitli sürüş imkanları olmasına karşın , Honda, 450 çoğu zaman yeterince ‘hızlı’ olmadığı için eleştirilmektedir. Honda binerken, binici anında, üç motor gücü haritalar/seçenekler arasında geçiş sağlayan Renthal gidonu (971-bend) sağ tarafta bir düğme uydurma, benzersiz bir çözüm ile cevaplar.
Sürücüsü motora bindiğinde, haritalar arasında anında geçiş sağlayan, dümenin sağ tarafındaki buton/düğme ile Honda benzersiz bir çözüm sunmuştur.

CRF450R
CRF450R

Sert bir powerband arayanlar bu agresif ayarı beğenecektir. Düğmeye bir kez basıldığında, motor çalışır ve sırası ile önce mavi ışık yanıp söner. Bu standart modda ik renkte yanıp söner, üç renkte yanıp söndüğü gelişmiş mod, (kaygan yüzeylerde veya daha az güç uygulanmasını talep edenler için) yumuşak ayarı gösterir.
(Üst) motor gücü modu anahtarı biniciler, ‘standart’ ‘yumuşak’ ve ‘saldırgan’ güç haritalar arasında seçim yapmanızı sağlar. (Merkez) KYB tarafından ikinci nesil hava çatal bağımsız yüksek / düşük hız sıkıştırma (sol bacak) ve canlanma (sağ bacak) devreler bulunmaktadır. Bu hassas süspansiyon ayarı için izin verir. (Alt) sıçrama süspansiyon ayarlayıcı yanındaki gaz rezervuara üstüne şok alt başka bölgeye yerleştirilmiş edilmiştir.
Üstün motor gücü modu biniciler için, standart, yumuşak ve saldırgan olmak üzere üç seçenek arasında seçim yapmalarını sağlar. KYB tarafından sunulan ikinci nesil hava çatalı bağımsız olarak düşük/yüksek hız, sıkıştırma ve canlandırma devreleri bulunmaktadır. İşte bu hassas süspansiyon ayarı için imkan/izin verir. Gaz yanındaki şok devre, sıçrama ve süspansiyon ayarlaması için başka bir bölgeye yerleştirilmiştir.
Sistem kullanımı çok kolaydır ve bir fark, Bununla birlikte kurulum yeşil ve sarı markalar tarafından kullanılan plastik bağlantı gibi sert değildir, değişim her modda hissedilebilir. ‘Yumuşak’ ayar bir powerband gaz pedalının üstünde ‘standart’ set-up vererek eklenmiştir yanıt / ağaç kabuğu ile ’14 ve ’13 makineye benzer bir hissetmenizi sağlar.

CRF450R
CRF450R

Genel değerli bir özellik ve bir moto veya iz sürmek sırasında farklı Arazide karşılaşırsanız biniciler tarafından takdir edilecektir biri. Ayrıca üç haritaların her tweaked veya Honda PGM-FI Tuning Kit (489,95 $) üzerinden kendi özel haritası ile değiştirilebilir.

Sistemin kullanımı çok kolay ve farklıdır. Bununla beraber yeni kurulum her modda hissedilir, yeşil ve sarı markalar tarafından kullanılan bağlantı gibi sert de değildir. Yumuşak ayar ile powerband gaz pedalının üstüne kurulmuştur, standart ağaç kabuğu ile 13 veya 14 makineye benzer bir his sağlar. Arazide sürüş sırasında karşılaşacağınız bu değerli özellik sürücü/biniciler tarafından takdir edilecektir. Ayrıca tweaked, Honda PGM-FI ve Tuning (489$) üç seçenekten birini tercih edebilirsiniz.

CRF450R
CRF450R

Egzoz elektronik motorun sağ tarafında sonlandırılır, daha ağır bir volan ve yeni silindir kafası da dahil olmak üzere birkaç mekanik güncelleme mevuttur. Başlığı kısadır ama daha büyük çaplı susturucular yolu ile yanma gazını pompalar. Transmisyon dişlisi daha dayanıklı bir malzemeden imal edilmiştir ve piston çok daha iyi bir aşınma direncine sahiptir. Son olarak debriyaj kolu kablo ile kolay çekilir ve tweaked ile motoru ısınmaktan korur. Motoru çalıştırmadan önce kolayca Kickstarter’e bir ya da iki kez basın.

CRF450R
CRF450R

Şasi tarafında CRF yayı KYB’nin son havalı çatalı olur. Bununla birlikte süspansiyon kartuşu (her iki ayarlayıcıları yanı sıra her başlığın tepesinde bulunan Schrader vanaları ile).bir yay gibi davranır ve sıkıştırma ve sıçrama devrelerine ev sahipliği yapar. Arıca notun her iki tarafında düşük ve yüksek hız ayarı yapma imkanı vardır. Arka ucundaki sıçrama ayar vidası ise şok gövdesinin üstüne taşınmıştır. En son piyasaya sürülen GeoMax MX52 güncellemesi ile arazide daha büyük bir cephe freni ve dunlop rotor tesisatını içerir.
Diğer markalar dümen koltuk ve ayak mandalları arasındaki ilişkiyi aynı düzeyde sunamazken, Honda sürücüsü dümende kendini hafif/rahat hissediyor ve bu fiyata (243 euro) alınabilecek güzel bir motosiklet sunuyor
Honda onun sportif şasisi/gödeşi ile pistlerde/yollarda insanları etkilemeye devam ediyor. Özellikler hakkında fikriniz olsun

CRF450R-V
CRF450R-V

Süspansiyon Ayarları / Özellikleri

Çatal
Lastik Havası: 35 psi
L/S Kompresyon: 10 (Turns out)
H/S Kompresyon: 11
L/S Geri tepme 8
H/S Geri tepme: 7
Darbe/çarpma
Sağ: 105mm
L/S Kompresyon: 15
H/S Kompresyon: 16
Geri Tepme: 4

CRF450R-V
CRF450R-V

Bir çukur yada oyuğa rastladığınızda CRF az bir çaba ile her zaman yumuşak bir sarsılma ile önünüze bakmanız için yönlendirmektedir/önünüze bakmanızı sağlamaktadır. Köşelere denk geldiğinizde onun hiper şasisi ve straightaways aracılığı ile aktif şekilde yönlendirilmekten hoşlanacaksınız. Kurulum biraz daha fazla zaman alır ama neyse ki geniş bir süspansiyon yelpazesi sunmaktadır.
Sürücülere sunulan, arazi veya pist tercihleri için değişik şekilde ayarlanabilen motor gücü modları, powerband karakterini değiştirebilmek adına hoş bir özelliktir. Honda CRF450R pistte herhangi bir yere koymak/bırakmak için kolay bir şasiye sahiptir. İkinci nesil KYB hava çatalı ise yeni eklenen önemli yeteneklerden biridir. Kurulum daha fazla zaman almasına rağmen, önceki modellere/sürümlere göre çok daha hassas bir ayarlama imkanı sunmaktadır.

CRF450R-V
CRF450R-V

Sert sürüş seviyorum ama 450 motor bu departmanda kısa gelir diye düşünüyorsanız, o zaman 15 inç tekerleğe bayılacaksınız. Motor moduna 2.0 KYB hava çatalı kombinasyonu eklenen yeteneği ile CRF her koşulda tüm biniciler için geniş bir ayar yelpazesi sunuyor. .

CRF450R-V
CRF450R-V

Ben birkaç yıldan beri tanıtılan bu şasi modeli ile çok mutlu oldum. Benim gibi bir binici için, uyumlu bir şekilde, düşük ve yüksek devri aynı anda sunabilen bir motora binmek sevindirici. Bu modelin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hava çatalı için daha fazla ayar imkanları ile ne arıyorsanız onda bulacaksınız/hissedeceksiniz.

İlgili Yazılar

1 Yorum

Evşan Pak  -  8 Nisan 2018 / 7:27 am

19bin tl’ye kadar spor model önerisi istiyorum

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok