Giriş Yap



15000 tl ye hangi motoru alabilirim

moto tip

Yeni vergilerle alım gücümüz düştü. 2020 Eylülü ayı sonunda vergilerin %10 kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Ancak ikinci el alınabilir motosiklet modellerini sıralayabiliyoruz.

En iyi scooter modellerinden biri Daelim Maxi Scooter, S3 advance abs’li modelinin kalkış ve yol tutuşu bir çok modele göre daha iyidir. İkinci model olarak yine ikinci el ybr 125, ikinci el cbf 150 gibi motosikletlere bakın. Bazıları 15bin tl altında olabilir. Web sitelerinde gezinirken rastladığınız her kişiden motosiklet almaya çalışmayın, servis deterine, servis kaydına ve bakım yapan ustaya sorarak almanızda yarar var.

Yamaha x-city temel bir motosiklet olduğu için arızası pek yoktur, sorunsuz motosiklet modellerinden biridir.

KTM Duke 125 eğer uygun fiyata düzgün kullanılmışını bulursanız evladiyelik bir modeldir ama bakımları pahalıdır. Şimdilerde fiyatları abartıldığı için biraz eski modellere bakmanızda yarar var. Çünkü 15bin tl üzerindedir.

Maxi scooterların motor hacimleri ortalama olarak 150 cc’den başlar 800 cc’ye kadar çıktığı görülür. Normal scooterlardan farkı ise öncelikle hem motor cc’si olarak hemde hacim olarak daha büyüktür, bagaj hacimleri daha geniştir, daha gelişmiş fonksiyonları, oturuş pozisyonu, yol konforu, rüzgar, çamur ve yağmurdan daha az etkilenişi daha rahat ve konforlu olması maxi scooterları öne çıkaran etkenlerdendir. Ayrıca şehir içi dışında şehirler arası kullanım içinde uygundur. Fiyatları ise normal scooterlara göre biraz daha pahalıdır. Genel olarak hobi amaçlı kullanılan motorlardır.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok